Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Γεμάτα τα νοσοκομεία της περιοχής μας

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Γεμάτα τα νοσοκομεία της περιοχής μας

Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Γεμάτα τα νοσοκομεία της περιοχής μας

 

Σαράντα πέντε ασθενείς με Covid -19 νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου και άλλοι πέντε περίπου στην γυναικολογική -μαιευτική κλινική .Η γυναικολογική έχει ήδη κατά το ήμισυ μετατραπεί σε κλινική Covid. Η ΜΕΘ με τρεις κλίνες είναι γεμάτη, ενώ δυο ασθενείς έχουν διασωληνωθεί στην παθολογική , ηλικίας περίπου 65 και 71.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Μποδοσάκειο με 46 ασθενείς. Από αυτούς οι 24 είναι από Κοζάνη , οι 17 από Εορδαία, ενώ υπάρχουν και πέντε ύποπτα με το νοσοκομείο να διαθέτει συνολικά 52 κλίνες .Ήδη πάντως το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης μεταφέρει ασθενείς εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όσο για την πρώτη φάση χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων επιλέχθηκαν δέκα νοσοκομεία με κριτήριο την εμπειρία που έχουν τόσο σε ασθενείς COVID-19, όσο και στην διαδικασία της έγχυσης με παράλληλη διερεύνηση της γεωγραφικής κατανομής των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία Π.Γ.Ν.Θ. «Σωτηρία», Γ.Ν. Σισμανόγλειο, ΑΧΕΠΑ, Γ.Ν. Παπαγεωργίου, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Π.Γ.Ν. Λάρισας, Γ.Ν. Λαμίας, Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Π.Γ.Ν. Πατρών-Ρίου, Π.Γ.Ν. Ηρακλείου.

 

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου –.prlogos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...