Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Γεμάτα τα νοσοκομεία της περιοχής μας

Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Γεμάτα τα νοσοκομεία της περιοχής μας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Γεμάτα τα νοσοκομεία της περιοχής μας

 

Σαράντα πέντε ασθενείς με Covid -19 νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου και άλλοι πέντε περίπου στην γυναικολογική -μαιευτική κλινική .Η γυναικολογική έχει ήδη κατά το ήμισυ μετατραπεί σε κλινική Covid. Η ΜΕΘ με τρεις κλίνες είναι γεμάτη, ενώ δυο ασθενείς έχουν διασωληνωθεί στην παθολογική , ηλικίας περίπου 65 και 71.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Μποδοσάκειο με 46 ασθενείς. Από αυτούς οι 24 είναι από Κοζάνη , οι 17 από Εορδαία, ενώ υπάρχουν και πέντε ύποπτα με το νοσοκομείο να διαθέτει συνολικά 52 κλίνες .Ήδη πάντως το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης μεταφέρει ασθενείς εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Όσο για την πρώτη φάση χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων επιλέχθηκαν δέκα νοσοκομεία με κριτήριο την εμπειρία που έχουν τόσο σε ασθενείς COVID-19, όσο και στην διαδικασία της έγχυσης με παράλληλη διερεύνηση της γεωγραφικής κατανομής των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία Π.Γ.Ν.Θ. «Σωτηρία», Γ.Ν. Σισμανόγλειο, ΑΧΕΠΑ, Γ.Ν. Παπαγεωργίου, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Π.Γ.Ν. Λάρισας, Γ.Ν. Λαμίας, Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Π.Γ.Ν. Πατρών-Ρίου, Π.Γ.Ν. Ηρακλείου.

 

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου –.prlogos.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida