Δημοτικά σχολεία: Πότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση - Σύψας: Είναι η καταλληλότερη εποχή να ανοίξουν

Δημοτικά σχολεία: Πότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση – Σύψας: Είναι η καταλληλότερη εποχή να ανοίξουν

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για το μείζον θέμα του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων μίλησε στο Open o καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, ο οποίος ανέφερε πως αύριο Κυριακή θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία». «Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά», είπε ακόμη ο κ. Σύψας.

«Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές», επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Για τους τουρίστες που θα φτάσουν στη χώρα μας, ο κ. Σύψας επισήμανε: «Θα γίνεται τεστ. Αν έρχεται ο επισκέπτης από ενδημική χώρα θα κάνουμε περισσότερα τεστ. Όταν μεταβεί στον τόπο που θα κάνει διακοπές, θα υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης σε περίπτωση που εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα. Θα γίνεται άμεσα τεστ αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα και θα απομονώνεται αμέσως. Στη συνέχεια θα ακολουθεί η ιχνηλάτηση».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ξεκαθάρισε ακόμη ότι αν υπάρξει έξαρση, «δεν θα διστάσουμε ακόμα και να σταματήσουμε τον τουρισμό» σημειώνοντας ότι «τα σποραδικά κρούσματα θα τα αντιμετωπίσουμε με επάρκεια. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε, βέβαια, σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια έξαρση της πανδημίας το καλοκαίρι. Κάθε μέρα του καλοκαιριού θα υπάρχει σκληρή και καθημερινή επιτήρηση για να μην έχουμε κρούσματα».

Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα κορονοϊού που είναι πολύ πιθανό να υπάρξει από το φθινόπωρο, επισήμανε: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι ο έβδομος κορονοϊός που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Περιμένουμε δεύτερο κύμα όταν κλείσουν τα παράθυρα και ανοίξουν τα σχολεία. Η Υγεία θα είναι καλύτερη, το φάρμακο θα το έχουμε και θα έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε καραντίνα ξανά», επεσήμανε ο κ. Σύψας.

Κοινοποιήστε το άρθρο