Δικαίωση για ανεμβολίαστη υγειονομικό – Θα πληρωθεί για όσο ήταν σε αναστολή

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Δικαίωση για ανεμβολίαστη υγειονομικό – Θα πληρωθεί για όσο ήταν σε αναστολή

Δικαίωση για ανεμβολίαστη υγειονομικό – Θα πληρωθεί για όσο ήταν σε αναστολή

Γιαννάκος: «Να αρθεί η αναστολή τώρα που δεν υπάρχει κανένα μέτρο»

Τα μισά χρήματα του μισθού της θα λάβει μια ανεμβολίαστη υγειονομικός η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής, μετά τις τιμωρητικές πρακτικές του υπουργείου Υγείας να αφήσει στον «αέρα» 7.000 ήρωες με λευκές ποδιές που έδωσαν μάχη κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά αρνήθηκαν να δεχτούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που επέβαλλε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Open «Ώρα Ελλάδος», η ανεμβολίαστη υγειονομικός, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία βρέθηκε ξαφνικά χωρίς εργασία, θα λάβει το ήμισυ του μισθού της για τους μήνες που έχει τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα με δεύτερη απόφαση Δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος της υγειονομικού, Αλέξανδρος Γκουριώτης εξήγησε: «Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, και σύμφωνα με την οποία, εργαζόμενη υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, βρέθηκε σε καθεστώς αναστολής εργασίας από 1/9/2021, στο πλαίσιο αίτησης αναστολής που καταθέσαμε, για προσωρινή προστασία, ότι θα λαμβάνει το ήμισυ των καθαρών αποδοχών της για όσο διάστημα είναι σε αναστολή» είπε και πρόσθεσε: «Ο νόμος προβλέπει όσο θα είναι σε αναστολή δεν θα λαμβάνει ούτε ένα ευρώ, όπως συμβαίνει με όλους τους υπολοίπους υγειονομικούς που είναι σε αυτό το καθεστώς αναστολής καθηκόντων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αναφερόμενος στο σκεπτικό του Δικαστηρίου ο κ. Γκουριώτης σημείωσε: «Μιλάμε για προσωρινή δικαστική προστασία, με την ανεπανόρθωτη βλάβη που υφίσταται αυτή η υπάλληλος. Είναι μια υπάλληλος, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων με σοβαρά προβλήματα οικονομικά. Το Δικαστήριο σταθμίζει μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως που έχει καταθέσει η ίδια, υφίσταται αυτή τη στιγμή ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, διότι αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές της ανάγκες για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα εκδοθεί η απόφαση επί της αιτήσεως ακυρώσεως της».

Γιαννάκος: «Να αρθεί η αναστολή τώρα που δεν υπάρχει κανένα μέτρο»

Στην εκπομπή μίλησε και πρόεδρος της εκπομπής Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισήμανε ότι σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων «όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ακόμα και για κακουργηματικές πράξεις λαμβάνουν το 50% του μισθού. Εδώ ο νομοθέτης δεν προέβλεπε να λαμβάνουν ούτε ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα. Έρχονται λοιπόν, δύο αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν συναδέλφους. Θα πρέπει να δείξει το υπουργείο Υγείας γενναιότητα» σημείωσε και επανέλαβε ότι το η αναστολή των υγειονομικών πρέπει να αρθεί, τώρα που δεν υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο: «Τώρα που δεν ισχύει κανένα μέτρο, το υπουργείο να περάσει νομοθετική ρύθμιση να αρθεί το μέτρο της αναστολής. Δεν εξυπηρετεί τίποτα» τόνισε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!