12.7 C
Πτολεμαΐδα
24 Νοεμβρίου 2020Διατηρείται η αναλογία «1 προς 1» στις προσλήψεις στο Δημόσιο 1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διατηρείται η αναλογία «1 προς 1» στις προσλήψεις στο Δημόσιο

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος υπουργός, καλούνται οι δημόσιες υπηρεσίες να αποστείλουν αιτήματα για την πρόσληψη του προσωπικού που χρειάζονται, εναρμονισμένα -πέρα από την παραπάνω αναλογία- και με τον πολυετή προγραμματισμό του Δημοσίου

Με διατήρηση της αναλογίας «1 προς 1», δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση (συνταξιοδότηση/απόλυση) δημοσίου υπαλλήλου, θα προγραμματιστούν οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και το 2021, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.

Προς όφελος της στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν υλοποιεί μια προεκλογική της εξαγγελία, η οποία απευθυνόταν σε νεοφιλελεύθερα… ώτα και ήθελε την αναλογία να πέφτει σε μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αλλά διατηρεί σε ισχύ την αναλογία «1 προς 1» που είχε συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δανειστών. Πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι εργασιακοί εκπρόσωποι δημοσίων υπαλλήλων έχουν τονίσει πως για να αντιμετωπιστεί η -μεγάλη, κατά κοινή ομολογία- υποστελέχωση του δημόσιου τομέα απαιτούνται μαζικές προσλήψεις, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς, όπως της Παιδείας, της Υγείας, και σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος υπουργός, καλούνται οι δημόσιες υπηρεσίες (υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές, ΟΤΑ κ.ά.) να αποστείλουν αιτήματα για την πρόσληψη του προσωπικού που χρειάζονται, εναρμονισμένα -πέρα από την παραπάνω αναλογία- και με τον πολυετή προγραμματισμό του Δημοσίου, με βάση τον οποίο πλέον καθορίζονται ο αριθμός και η κατανομή των συνολικών προσλήψεων. Ως γνωστόν, προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό ένας φορέας πρέπει να έχει αναρτήσει ψηφιακό οργανόγραμμα όπου καταγράφονται οι κενές θέσεις.

Τα αιτήματα των φορέων πρέπει υποχρεωτικά, ενημερώνει η εγκύκλιος, να συνοδεύονται από: α) την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας των προσλήψεων, β) τον αριθμό των κενών θέσεων, γ) τον αναγκαίο χρόνο ολοκλήρωσης των προσλήψεων, δ) το ύψος των ετήσιων δαπανών των προσλήψεων, ε) ποιες ανάγκες σε προσωπικό μπορούν να καλυφθούν μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας. Ως προς το τελευταίο, υπενθυμίζεται ότι το «δόγμα» που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο στη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, συνοψίζεται στη φράση «πρώτα κινητικότητα, μετά προσλήψεις».

«Πόσα ψέματα ακόμα;»

Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υπουργός Εσωτερικών αρνείται να απαντήσει σε αίτημα κατάθεσης εγγράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με έργα του «Φιλόδημου». «Είναι προφανής και αντιληπτή από όλους τους πολίτες και τους αυτοδιοικητικούς η προπαγάνδα του κ. Θεοδωρικάκου για την εξαφάνιση του “Φιλόδημου” με χονδροειδέστατα ψέματα για δήθεν έλλειψη χρηματοδότησης. Πόσα ψέματα ακόμα, κ. Θεοδωρικάκο;», είναι το ερώτημα που θέτει με δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ -και πρώην υπουργός Εσωτερικών- Π. Σκουρλέτης.         Efsyn. grΦόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Οι άνθρωποι που λένε αλήθειες έχουν την ικανότητα να σε…