Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δεν θα θανατωθούν άλλα μινκ στις φάρμες της Δυτικής Μακεδονίας – Νέο σύστημα επιτήρησης στις μονάδες εκτροφής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σύστημα επιτήρησης με μέτρα βιοασφάλειας θα εφαρμοστεί στις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του prlogos με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα νέα δείγματα μινκ σε οκτώ ύποπτες φάρμες της ευρύτερης περιοχής, τέσσερις στην Π.Ε. Κοζάνης, τρεις στην Π.Ε. Καστοριάς και μία στην Π.Ε. Γρεβενών αποδεικνύουν ότι υπάρχει θετικότητα στον ιό.

Η θανάτωση των μινκ στην πρώτη φάρμα με έντονα συμπτώματα κορωνοϊού στο Καλονέρι είχε στόχο να αναχαιτίσει την περαιτέρω εξάπλωση. Από την στιγμή που ο ιός είχε ήδη εξαπλωθεί και σε άλλες φάρμες υπάρχει αλλαγή όλου του πλάνου διαχείρισης με αυστηρή επίβλεψη τόσο των ζώων όσο και των εργαζομένων. Κάθε βδομάδα θα γίνονται rapid tests στους εργαζόμενους από τον ΕΟΔΥ και κλινικές εξετάσεις στα γουνοφόρα. Αν υπάρχουν θετικοί εργαζόμενοι θα ακολουθούν και δειγματοληψίες στα γουνοφόρα από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Αυτή τη στιγμή τα συμπτώματα κορωνοϊού σε φάρμα της Σιάτιστας παρουσιάζουν ύφεση και οι υπηρεσίες παρακολουθούν στενά και άλλες ακόμα στο Βόιο. Στην Π.Ε. Καστοριάς δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κλινικά ευρήματα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου- prlogos. gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida