Αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών προς διευκόλυνση των μαθητών/τριών – αθλητών/τριών

Περιεχόμενο

Σημαντική συμβολή στη διευκόλυνση των μαθητών/τριών –αθλητών/τριών οι οποίοι/ες είναι μέλη των ελληνικών εθνικών ομάδων αποτελεί η αντικατάσταση της παρ. 46 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003 (Α΄141) με το άρθρο 95 του ν. 4547/2018 (Α’ 102), σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται το όριο απουσιών και πέραν του προβλεπόμενου ορίου των εκατόν δεκατεσσάρων (114) ωρών μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και εκατόν σαράντα (140) επιπλέον ώρες απουσίας οι οποίες δεν προσμετρούνται.

 

Σημαντικό επίσης είναι ότι με το συγκεκριμένο άρθρο δίνεται η δυνατότητα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μαθητών/τριών-αθλητών/τριών οι οποίοι/ες συμμετέχουν σε προετοιμασία και συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου, προκειμένου να καλύψουν το απαιτούμενο όριο για την υποχρεωτική τους φοίτηση, να λαμβάνουν ειδική διδακτική στήριξη με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Τέλος για τους μαθητές/τριες-αθλητές/τριες οι οποίοι συμμετέχουν σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες δικαιολογούνται πέραν των εκατόν δεκατεσσάρων (114) και επιπλέον εβδομήντα (70) ώρες απουσίας.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !