Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης - για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης – για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η κυβέρνηση οδηγεί σε αύξηση και το κόστος της έκδοσης νέου διπλώματος κατά 120 ευρώ για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδήγησης Δυτικής Αττικής Νίκος Γρέντζελος, εξήγησε αναλυτικά πως προκύπτει η εν λόγω αύξηση η οποία έρχεται να επιβαρύνει για ακόμα μια φορά όλους όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα μαθήματα για το δίπλωμα οδήγησης ΙΧ είναι 21 θεωρητικά και 25 πρακτικά και εκτείνονται χρονικά σε ένα διάστημα δύο μηνών. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που έλαβαν, όποιος δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει το τελευταίο 6μηνο υποχρεούται πλέον από το νόμο να κάνει ένα rapid test την εβδομάδα και επίσης να κάνει rapid test ως 48ωρες πριν τις θεωρητικές και τις πρακτικές εξετάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, προκύπτει ότι ο εκπαιδευόμενος ανεμβολίαστος μαθητής χρειάζεται δέκα τεστ σε αυτό το δίμηνο. Πρόκειται δηλαδή, για μία αύξηση του κόστους κατά 120 ευρώ (100 για τα δέκα τεστ του διμήνου και 20 για των εξετάσεων) με βάση την τιμή διατίμησης των 10 ευρώ ανά rapid test, δεδομένου ότι η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος του κόστους των test στους πολίτες.

Κατά συνέπεια, ενώ το μέσο κόστος για την απόκτηση του βασικού διπλώματος είναι περίπου 500 ευρώ και για το σχετικό παράβολο άλλα 170 ευρώ, προσθέτοντας τα 120 ευρώ των τεστ αυξάνεται τελικά κατά ακόμη 18% στα 790 ευρώ, όπως περιέγραψε ο ίδιος. Και αυτό σε μία περίοδο που και οι τιμές των καυσίμων έχουν επίσης ανέβει κατά 30% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του OPEN ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδήγησης Δυτικής Αττικής Νίκος Γρέντζελος:

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida