Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

 ΣτΕ: «ΟΧΙ» ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΔΩΡΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ (του Μιχάλη Ραμπίδη)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ο ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ (Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ Ν. 4387/2016 (Ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ) ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ «ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ» !!!
Με καθυστέρηση ενάμιση έτους για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, βγήκε η πιλοτική απόφαση 1342/2023 του 7μελους Α΄ Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε ότι δεν δικαιούνται αναδρομικά διαφορές από επικουρικές συντάξεις και δώρα-επιδόματα (13η και 14η σύνταξη) από το 2016 και εφεξής. Με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σπυρίδουλα Χρυσικοπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο επικρατείας Νικόλαο Σκαρβέλη.
Να θυμηθούμε ότι η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020 έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές για το 11μηνο και αφορούσε τα πάντα, δηλαδή και τις περικοπές των κύριων και τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των δώρων.
Πρωτόδικα όμως, υπάρχουν πολλές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους που κατέθεσαν αγωγές και τους επιστρέφουν για 11 μήνες τα ποσά από περικοπές δώρων και επικουρικών. Για όσους προσέφυγαν το Υπ. Εργασίας εκτιμά το κόστος κάτω από 500 εκ ΕΥΡΩ (περίπου από 800 έως 2.000 ΕΥΡΩ).
Για τους συνταξιούχους που δεν κατέθεσαν αγωγές έως 31 Ιουλίου 2021 (σε 1,3 εκ υπολογίζονται) και σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ έχουν διαγραφεί οι αξιώσεις τους με νόμο για λόγους έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση οφείλει να φανεί αξιόπιστη και να τους επιστρέψει τα δικαιούμενα αναδρομικά τους (723 εκατ. για τα αναδρομικά των επικουρικών και 1,875 δισ. για τα δώρα Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Αν δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για εφάπαξ επιστροφή, τουλάχιστον σε βάθος εύλογου χρόνου.
Μπορεί η κυβέρνηση τότε να προέτρεπε τους συνταξιούχους να μην εμπλακούν στο κυκεώνα των δικαστικών διεκδικήσεων, κάποιοι συνταξιούχοι όμως (250.000 περίπου) εμπιστεύονταν περισσότερο την δικαιοσύνη και προσέφυγαν σ’ αυτήν. Με τις αντικρουόμενες αποφάσεις της η δικαιοσύνη τους λέει ότι κακώς έπραξαν, λάθος τους που την εμπιστεύτηκαν; Και ενώ κάποιες αποφάσεις το ΣτΕ τις βγάζει σε μια εβδομάδα, τα αναδρομικά των ανήμπορων να αντιδράσουν συνταξιούχων χρειάστηκαν ενάμιση χρόνο! Αναφερόμαστε σε υπόθεση που μας πάει πίσω στο 2012  ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!
ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ; (ΡΕ) ΜΗΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ;;;;;

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
0
+1
1
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...