ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ( Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης )

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ - Συμβούλιο Επικρατείας (του Μιχάλη Ραμπίδη)

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ( Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης )

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης                                                 Πτολεμαΐδα  8-7-2022

Πότε κάνουν ανεμπόδιστα εκλογές οι ελληνικές κυβερνήσεις; Η λογική απάντηση λέει όταν λήγει ο χρόνος της θητείας της. Πότε συνήθως κάνουν πρόωρες εκλογές; Όταν πλησιάζει το τέλος της τετραετίας και πιστεύουν ότι μπορούν να τις κερδίσουν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Και ενώ όλοι και όλα στόχευαν σε πρόωρες εθνικές εκλογές στις αρχές φθινοπώρου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε όπισθεν ολοταχώς δηλώνοντας ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΣΟΥ!

Το ιερατείο των Βρυξελών μπροστά στη γενική λαϊκή κατακραυγή και πριν από ένα δύσκολο χειμώνα αποδυναμώνεται επικίνδυνα και έχει ανάγκη από σίγουρες κυβερνήσεις που θα στηρίζουν άκριτα την πολιτική του, προ του μεγάλου κινδύνου να ανατραπεί! Και την επανεκλογή του Κυριάκου τουλάχιστον δεν τη θεωρούν σίγουρη.   ΤΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΧΤΥΠΟΥΝ:

Αστάθεια στην Μ. Βρετανία, ο «τουρκόσπορος» πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έπεσε! Ένας ανόητος διασκεδαστής που είχε το προνόμιο να παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας του και την ΕΕ.

Η Γερμανική συμμαχική κυβέρνηση του πλέον αδύναμου καγκελάριου  Όλαφ Σόλτς παραπαίει, εξαρτώμενη απόλυτα από τα Ρωσικά πετρελαιοειδή και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των πανίσχυρων Γερμανών βιομηχάνων. Η Γερμανική βιομηχανία έχασε στον ανταγωνισμό (βλέπετε ή ακούσατε να αγοράζουν Γερμανικά αυτοκίνητα όπως παλαιότερα;) και λουκέτα-ανεργία ακολουθούν!

Οι Γαλλικές εκλογές έκαναν πολιτικά ευάλωτο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ανίκανο να σχηματίσει μονοκομματική δική του κυβέρνηση και θα υποχρεωθεί σε συμμαχίες που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την Κομισιόν. Το «καζάνι» της Γαλλικής κοινωνίας βράζει …..

Ο «δράκος» της μείωσης των εκπομπών του αερίου δεν έπεισε τους Ολλανδούς αγρότες, στις δυναμικές διαδηλώσεις των οποίων προσχώρησαν κτηνοτρόφοι, ψαράδες κ.α. Η κατάσταση στην Ολλανδία είναι εκρηκτική σε σημείο που οι αστυνομικοί την αντιμετωπίζουν με παρατεταμένα όπλα.

Στην ίδια περίπου κατάσταση βρίσκονται όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες που λόγω της ενεργειακής κρίσης και του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου είναι και προ του επισιτιστικού κινδύνου. Τα αγαθά στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ συνεχώς ακριβαίνουν και μειώνονται, οι απεργιακές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται από τις  μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τα μύρια κακά για τους λαούς της Ευρώπης έπονται!

Μπροστά σε τόσο σοβαρούς ευρωπαϊκούς κινδύνους τα ελληνικά διλήμματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Σαφέστατα ο κ Μητσοτάκης λαμβάνει τα μηνύματά του από κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις, τον μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο του Δικαστικού Συμβουλίου με την απόφαση για την Νοvartis, την επιθυμία  ολιγαρχών της ενέργειας και διακινητών Ρωσικών πετρελαιοειδών (εφοπλιστών) με κατ’ εξαίρεση αποφάσεις γι΄αυτούς, να πλουτίζουν ανεμπόδιστα, την κατακραυγή μικροεπιχειρηματιών, εργαζόμενων και συνταξιούχων για πληθωρισμό και ανεπαρκή εισοδήματα κ.α.

Η επιθυμία-εντολή του ΕΥΡΩΙΕΡΑΤΕΙΟΥ και η νεότερη εκτίμηση ότι δεν κερδίζει τις εκλογές, ανάγκασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλλαγή πλεύσης-πίσω ολοταχώς και εξάντληση; της τετραετίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!