Αρχίζει σήμερα η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου με εκπτώσεις από τα e-shop

Περιεχόμενο

Ξεκινάει την Πέμπτη, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2016, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  και θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει στο καταναλωτικό κοινό ελκυστικές προσφορές Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου GRECA, Φώτης Αντωνόπουλος, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου -η οποία πραγματοποιείται στα πρότυπα του αμερικανικού Cyber Monday- είναι κάτι παρεμφερές με το Black Friday και στόχος είναι η ενίσχυση των online πωλήσεων στην Ελλάδα. Ο ίδιος τόνισε ότι το 2015 σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 50% στις ηλεκτρονικές αγορές, σε σχέση με την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου το 2014. Επιπλέον, ο κ. Αντωνόπουλος ανακοίνωσε την επίσημη λειτουργία της ιστοσελίδας www.trustmark.gr, ένα σήμα αξιοπιστίας, το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα και θα πιστοποιεί την εγκυρότητά τους. Για να αποκτήσει ένα e-shop το σήμα Trustmark θα πρέπει να περάσει από αξιολόγηση και να πληροί τα 120 κριτήρια προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι είναι αξιόπιστο. Σκοπός του Trustmark είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους καταναλωτές για τις ηλεκτρονικές τους αγορές. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το εν λόγω σήμα θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα ενός e-shop, ενώ παράλληλα θα δώσει ώθηση στις διασυνοριακές πωλήσεις. Από τη μεριά του, ο Αντώνης Παπαδεράκης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, δήλωσε ότι το 2016 ήταν θετική χρονιά για το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς καταγράφηκε αύξηση τζίρου της τάξεως του 17% σε σχέση με το 2015. Ο ίδιος επεσήμανε ότι από το 2010 έχει καταγραφεί μεγάλη αύξηση των αγορών που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί ο δείκτης εμπιστοσύνης που δείχνουν οι καταναλωτές στις ηλεκτρονικές τους αγορές. Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που πλέον διαθέτουν και e-shop εκτός από το φυσικό τους κατάστημα. Ο GRECA πρόκειται να αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα συμμετέχουν στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr/

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !