Αποσύρθηκε το αναχρονιστικό βίντεο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μετά τον σάλο

Αποσύρθηκε το αναχρονιστικό βίντεο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μετά τον σάλο

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αποσύρθηκε το αναχρονιστικό βίντεο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μετά τον σάλο
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το πρόγραμμα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και προοριζόταν για τα γυμνάσια με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Πραγματικός σάλος ξέσπασε με τα βίντεο που έστειλε στα σχολεία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας απέστειλε βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη με τίτλο «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα».

«Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς», «Ο αγ. Πορφύριος και η ευγονική» είναι κάποια απ’ όσα αναφέρονται στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής, στην οποία ανατέθηκε να μορφώσει τα παιδιά. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη φασαρία στα social media εναντίον της Κεραμέως.

Στα βίντεο αυτά προβάλλεται και υποστηρίζεται η θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

 

 

 

 

Απεσύρθη μετά τις αντιδράσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΕΠ “Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»”.

Η έγκριση του προγράμματος από το υπουργείο παιδείας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με πολλούς χρήστες των social media να κάνουν λόγο για αναχρονιστικές απόψεις, σκοταδισμό και μισογυνισμό.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για “μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη”.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.