Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Απολιγνιτοποίηση: Διαμαρτυρήθηκαν με τα φορτηγά τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κατέθεσαν τις άδειες κυκλοφορίας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη

3λ ανάγνωσης
Απολιγνιτοποίηση: Διαμαρτυρήθηκαν με τα φορτηγά τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κατέθεσαν τις άδειες κυκλοφορίας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη

Τις άδειες κυκλοφορίας των φορτηγών τους παρέδωσαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη 60 ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών που εργάζονται επί σειρά ετών στο ορυχείο του νοτίου πεδίου της ΔΕΗ.

Οι ιδιοκτήτες που είναι ταυτόχρονα και οδηγοί φορτηγών συγκεντρώθηκαν σήμερα με τα φορτηγά τους έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη για να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν την περιφερειακή αρχή για την δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει εξ αιτίας της διαδικασίας Απολιγνιτοποίησης. Όπως ανέφεραν στην συνάντηση τους με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, όταν κάθε φορά διαμαρτύρονται στην ΔΕΗ ότι δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους η δεν μπορούν να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε τους καλούν να κάνουν 1 με δύο μεροκάματα το μήνα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Αλέξανδρος Σαριανίδης «κάθε φορτηγό ακόμη και εάν είναι ακίνητο έχει ελάχιστα λειτουργικά έξοδα 700 € το μήνα, χρήματα που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καταβάλουν», με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αναξιόπιστοι στις υποχρεώσεις τους.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης εξήγησε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η λιγνιτική δραστηριότητα είναι σε μια φθίνουσα πορεία, «με αποτέλεσμα σήμερα ο λιγνίτης να συμμετέχει μόνο κατά 8% στο μίγμα της της παραγόμενης ηλεκτρικής Ενέργειας». Πρόσθεσε ότι «όλη η ΠΕ Κοζάνης είναι πληττόμενη» από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ότι «καλούμαστε με συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την απολιγνιτοποίηση που έρχεται».

Ο εκπρόσωπος των Ιδιοκτητών φορτηγών ανέφερε ότι πολλοί που εργάζονταν ως οδηγοί στα φορτηγά τους εξ αιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία όπου υπάρχει ακόμη ζήτηση σε αυτήν την ειδικότητα, ενώ κάποιοι από τους ιδιοκτήτες πωλούν η αποσύρουν τα οχήματά τους από την κυκλοφορία. Πρόσθεσε ότι «στην Ακρινή υπήρχαν 30 φορτηγά που εργάζονταν στα ορυχεία της ΔΕΗ και σήμερα υπάρχει μόνο ένα. Όσα είχαν αξία μεταπώλησης τα αγοράσαν Ιρανικές κα αραβικές εταιρίες ενώ τα υπόλοιπα οδηγήθηκαν σε διαλυτήρια για να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά».

Μετά το πέρας της συνάντηση τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη κατέθεσαν στο γραφείο του τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους τους ενώ άφησαν τα οχηματά τους έξω από το κτίριο της περιφέρειας.

AΠΕ-ΜΠΕ

Σπύρος Κουταβας

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *