Κωτσιδης Στέφανος

Απάντηση Γ. Αδαμίδη στο ΥΠΕΝ

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίου ο Γιώργος Αδαμίδης - Το ανακοίνωσε o ίδιος στα social media
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Απάντηση Γ. Αδαμίδη στο ΥΠΕΝ

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Αδαμίδης Γιώργος

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Αθήνα 10-3-2022

Μετά την ανέλπιστη τιμή που μου έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αναφέρει στο από 9-3-2022 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υιοθέτησε πρόσφατες δηλώσεις μου ως Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με τον τίτλο «Απάντηση στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη», έχω να κάνω γνωστά τα εξής:

Το Υπουργείο είναι προφανές ότι βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό από την ανεξέλεγκτη πορεία που ακολουθεί η αγορά ενέργειας το τελευταίο χρονικό διάστημα και δεν παρακολουθεί με την δέουσα προσοχή τις διαπιστώσεις που γνωστοποιήσαμε. Η τιμή 99,21 €/MWh της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκε στις 07.03.2022 (και όχι στις 08.03.2022 όπως λέει το Υπουργείο), στα δημοσιευμένα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστήριου ενέργειας στις 14:00 μ.μ. και για την αγορά της επόμενης ημέρας.  Το χαρακτηριστικό εκείνης της ώρας από τα δημοσιευμένα στοιχεία είναι ότι έχουμε την ελάχιστη παραγωγή μονάδων Φυσικού Αερίου για όλο το 24ωρο 2.292 MWh/h ενώ η  λιγνιτική παραγωγή ήταν 1.200 MWh/h. Την ίδια ώρα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είχαν παραγωγή 2.279  MWh/h. Όμως οι μονάδες ΑΠΕ δεν καθορίζουν την τιμή χονδρικής. Μόνο οι θερμικές μονάδες διαμορφώνουν με τις προσφορές τους την ωριαία τιμή χονδρικής στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα την χονδρική τιμή συστήματος την διαμόρφωσαν οι λιγνιτικές μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση με την ανακοίνωση του Υπουργείου και τα στοιχεία που δίνει για  κόστος των μονάδων Φυσικού Αερίου στα 193 €/MWh δεν εξηγείτε η διπλάσια τιμή την ίδια ημέρα στις 19:00 μ.μ. και στις 20:00 μ.μ., αλλά και η εξωφρενική τιμή των 600 €/MWh κατά τις ίδιες ώρες την επόμενη ημέρα 08.03.2022, γεγονός που αποδεικνύει ξεκάθαρα τις αδιαμφισβήτητες στρεβλώσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας που πιθανά υποκρύπτουν υπόγειες διαδρομές διαμόρφωσης και χειραγώγησης των τιμών.

Τέλος για λόγους διαφάνειας και για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών καλό θα ήταν το Υπουργείο να δημοσιεύει τα πλήρη στοιχεία μεταβλητού κόστους όλων των θερμικών μονάδων που δίνονται από τους παραγωγούς.

Κατά τα άλλα

σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο ως εκπρόσωπος του συνόλου των εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ δεν προχωρώ σε περαιτέρω πολιτικά σχόλια και επιφυλάσσομαι να το κάνω χωρίς να δεσμεύομαι από τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Λουκουμάδες Σόφη
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης