Αναστολές : Τι θα ισχύσει για τις σχολές χορού

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Αναστολές : Τι θα ισχύσει για τις σχολές χορού

Αναστολές : Τι θα ισχύσει για τις σχολές χορού

Ο χώρος του πολιτισμού έχει πληγή ανεπανόρθωτα από όλη αυτή την κατάσταση του Lockdown, αφού έχει να δουλέψει τουλάχιστον ένα χρόνο και κάτι. Από σήμερα αρχίζουν τομείς του πολιτισμού να ξανά επαναλειτουργούν με πολύ αυστηρά μέτρα και κυρίως για όσους μπορούν να δουλέψουν σε εξωτερικούς χώρους.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αναστολές : Τι θα ισχύσει για τις σχολές χορού

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Έτσι έχουμε την επανέναρξη των θεάτρων σε υπαίθριους χώρους, αλλά και γενικά φαίνεται ότι όλο και περισσότερες τόσο αθλητικές, όσο και πολιτιστικές δραστηριότητες αρχίζουν να παίρνουν το πράσινο φως για την επανέναρξή τους. Το ερώτημα που παραμένει ωστόσο, είναι γιατί ακόμα δεν έχει βγεί κάποια επίσημη ανακοίνωση για τις σχολές χορού και τι τελικά θα ισχύσει.

Ανακοινώσεις ΣΙΣΧΕ

  • Το σωματείο που όλη την περίοδο του lockdown ,έχει σταθεί δίπλα σε ιδιοκτήτες, αλλά και μαθητές και έχει προσπαθήσει με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις με τους υπουργούς να βρει μία λύση για να ανοίξουν σύντομα οι σχολές ,εξέδωσε και ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει τον Μάιο και τους υπόλοιπους μήνες.
  • Στην διαδικτυακή συνομιλία που είχανε με τον υπουργό Ανάπτυξης ,ξεκαθαρίστηκε ότι οι σχολές θα ανοίξουν ,όταν δοθεί το οκ από τους λοιμοξιολόγους και ότι δεν ανοίγουν στις 31/05.21, μαζί με τα γυμναστήρια και τους άλλους τομείς. Επίσης υπήρξαν διαπραγματεύσεις όπου κατάφεραν να διεκδικήσουν τα ακόλουθα:

Τι κερδήθηκε στις διαπραγματεύσεις

  • Όταν δοθεί το οκ από τους λοιμοξιολόγους, όλες οι σχολές χορού έχουν την ευχέρεια αν θέλουν να λειτουργήσουν η να παραμείνουν κλειστές μέχρι την έναρξη της σεζόν (Σεπτέμβριος).
  • Να απαλλαχθούν από την καταβολή του ενοικίου όλες οι σχολές χορού και τον μήνα Ιούνιο.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αναστολές : Τι θα ισχύσει για τις σχολές χορού

Τι θα ισχύσει για όσες σχολές επαναλειτουργήσουν

  • Κλιμακωτά θα δοθούν τα ενοίκια για όσες σχολές θελήσουν να επαναλειτουργήσουν
  •   Όσες επαναλειτουργήσουν θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή ένα μέρος των εργαζομένων τους για τους υπόλοιπους μήνες
  • Όλες οι σχολές χορού θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν κεφάλαιο επανακκίνησης που ακόμα δεν είναι γνωστό σε τι ποσό θα αντιστοιχεί αλλά και χρονικά πότε θα δοθεί.

Τι θα ισχύσει για όσες παραμείνουν κλειστές

  • Όσες σχολές δεν επαναλειτουργήσουν θα έχουν πλήρη απαλλαγή ενοικίων τους μήνες και Ιούλιο και Αύγουστο και πιθανόν και Σεπτέμβριο.
  • Θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν σε αναστολές το 100% των εργαζομένων τους για τους υπόλοιπους μήνες.

Ακολουθεί βίντεο για τις αναστολές

ΠΗΓΗ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!