ΑΦΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ (Του Μιχάλη Ραμπίδη)

2λ ανάγνωσης
(3 παράγραφοι-χρόνος ανάγνωσης 9” δεύτερα)
-Για τους Αρχαίους Έλληνες το ευ ζην, αποτελούσε το ύψιστο αγαθό και μεταφραζόταν ως η τέχνη του να ζει κανείς καλά (ευδαιμονία) ενώ προϋπέθετε την επίτευξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου και οδηγούσε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σε όλους τους τομείς, φτάνοντάς τον στην κατάσταση της ευτυχίας.
-Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος στρατηγός όλων των εποχών, υποστήριζε ότι στους γονείς του όφειλε το ζην , αλλά στον δάσκαλό του, τον σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, το εύ ζην! (κατά τον Πλούταρχο, ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β’, έστειλε τον γιό του στο Νυμφαίο, κοντά στην αρχαία Μίεζα, για να διδαχτεί εκεί το “ευ ζην” από τον Αριστοτέλη).
-Εμείς οι ίδιοι ορίζουμε τον τρόπο και τη ποιότητα της ζωής μας. Το δικό μας ευ ζην βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται στην εσωτερική μας γαλήνη, στο τρόπο σκέψης μας, στις επιλογές μας και στις φιλοδοξίες μας. Αυτά θα επιτευχθούν μόνο μέσα από την ατομική προσπάθεια του καθενός να βελτιώσει τους όρους της ζωής του, να εκπαιδευτεί στο να σκέφτεται θετικά, να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, να βρει εναλλακτικούς τρόπους όχι μόνο για να επιβιώσει μέσα στη σκληρή αυτή εποχή αλλά και για να ζήσει καλά και όπως του αξίζει. (polispost.com)
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΜΕ ΥΓΕΕΙΑ- ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ & ΓΟΝΕΙΣ!

Άμεση και έγκυρη ενημέρωση με όλα τα νέα από Εορδαία, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. Τοπικές ειδήσεις, γεγονότα και εξελίξεις, κάθε μέρα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Instagram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
ΚέντροΔεξιοτήτων Κοζάνης.
texniko grafeio
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
nikou sidiroupouloy
blue art drone ptolemaida eordaia
Radio kapsoyra
delikostas antallaktola
Melodia1024
ioardanidis
laika se matsore