600 εκ. ευρώ στους προμηθευτές ενέργειας – Εκταμιεύονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης τα ποσά των επιδοτήσεων

600 εκ. ευρώ στους προμηθευτές ενέργειας – Εκταμιεύονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης τα ποσά των επιδοτήσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

600 εκ. ευρώ στους προμηθευτές ενέργειας – Εκταμιεύονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης τα ποσά των επιδοτήσεων

Η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας έχει προκαλέσει μεγάλα βάρη τόσο στους ηλεκτροπαραγωγούς όσο και στους προμηθευτές. Ιδίως στο δεύτερο εξάμηνο καλούνται να διαθέσουν μέχρι και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν οι πρώτοι τις αναγκαίες ποσότητες φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι δεύτεροι να αγοράσουν από την χονδρεμπορική αγορά τις μεγαβατώρες για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι απαιτήσεις σε κεφάλαια κίνησης έχουν πολλαπλασιαστεί και οι χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες είναι για πολλούς εκ των παικτών τακτικές.

Σε αυτήν την αρνητική συγκυρία για τις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας το κράτος έρχεται να δώσει μία σημαντική ανάσα ρευστότητας με την πολιτική των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες εκταμιεύεται στις εταιρίες προμήθειας ποσό συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ που αφορά στις επιχορηγήσεις των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Επιπλέον ποσό 100 εκ. ευρώ που αφορά στα νέα μέτρα (αύξηση επιχορήγησης Δεκεμβρίου  που ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός θα διατεθεί στις αρχές της νέας χρονιάς.

Με τα 600 εκ. ευρώ, οι προμηθευτές θα βρεθούν ιδίως για τον μήνα Δεκέμβριο να έχουν προεισπράξει τα ποσά που αντιστοιχούν στις ενισχύσεις της συγκεκριμένης περιόδου και να παίρνουν μία σημαντική οικονομική ανάσα.

Ως γνωστόν τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Πρόκειται για πόρους που συγκεντρώνονται από τα έσοδα των δημοπρασιών ρύπων και σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες οι λογαριασμοί των νοικοκυριών θα ενισχύονται και το νέο έτος και για όσο χρειαστεί.

energypress.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida