21 άτομα σε καραντίνα μετά από το κρούσμα με 55χρονο στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

21 άτομα σε καραντίνα μετά από το κρούσμα με 55χρονο στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε καραντίνα έχουν τεθεί 21 άτομα μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στον ΑΗΣ Αγίου Δημήτριου. Συγκεκριμένα 55χρονος χειριστής ηλεκτρικού πίνακα που εργαζότανε στο κοντρόλ της μονάδας 3 και 4 βρέθηκε θετικός μετά από επαφή με συγγενικό του πρόσωπο , επίσης θετικό. Από τις 4 Σεπτεμβρίου δεν έχει έρθει στον χώρο εργασίας του και τα συμπτώματά του παρουσιάστηκαν λίγες μέρες αργότερα.

Ήδη τα 4-5 άτομα που έρχονταν σε άμεση επαφή μαζί του στο κοντρόλ έχουν κάνει το τεστ και είναι αρνητικά, ενώ και τα υπόλοιπα από τα 21 άτομα πήγαν στα δύο συμβεβλημένα με τη ΔΕΗ ιδιωτικά εργαστήρια για πιθανή ανίχνευση του ιού.

Το προσωπικό στις μονάδες 3 , 4 κι 5 είναι σαφώς αραιωμένο , πολλοί εργαζόμενοι που ανήκουν τις ευπαθείς ομάδες είναι στο σπίτι τους , αλλά ο αριθμός τους παραμένει υψηλός. Τουλάχιστον 400 άτομα εργάζονται για τη συντήρηση των μονάδων, τα έργα αποθείωσης αλλά και στις μονάδες που μπαίνουν στο σύστημα. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί η μονάδα 1, οι μονάδες 3 και 4 είναι εκτός. Τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, αλλά στατιστικά και μόνο δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουμε και νέα κρούσματα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου-prlogos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida