Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

1o ΕΠΑΛ Σερβίων: ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 4η χρονιά το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» (ΜΝΑΕ)

1o ΕΠΑΛ Σερβίων: ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 4η χρονιά το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» (ΜΝΑΕ)
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

1o ΕΠΑΛ Σερβίων: ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 4η χρονιά το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» (ΜΝΑΕ)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιήθηκε η εγκεκριμένη πρόταση του 1ου  ΕΠΑΛ Σερβίων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ). Η δράση «Η Ζωή μου. Η Υγεία μου. Αγαπώ το Σώμα μου» περιλαμβάνει τρεις υπο-δράσεις:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

α)  «Διατρέφομαι σωστά και ισορροπημένα …ζω καλά» που στέλνει το μήνυμα της υγιεινής διατροφής. Οι μαθητές ερεύνησαν το θέμα, κατασκεύασαν τη διατροφική πυραμίδα, συγκέντρωσαν παραδοσιακές συνταγές και δημιούργησαν ηλεκτρονικό βιβλίο συνταγών. Επιπλέον μετά την ενημέρωση από διατροφολόγο ετοίμασαν παρουσίαση και έγινε διάχυση στην τοπική κοινωνία.

β) «Κίνηση σημαίνει ζωή» που διαδίδει τη σωματική άσκηση μέσω φυλλαδίου που ετοίμασαν οι μαθητές και το διαμοίρασαν στο σχολείο. Ομάδα μαθητών παρουσίασε τα προβλήματα υγείας από την έλλειψη άσκησης και όλοι μαζί πήραμε μέρος σε φιλικούς αγώνες. Μέσω της χρηματοδότησης του προγράμματος αγοράστηκαν όργανα γυμναστικής που αναβάθμισαν το γυμναστήριο του σχολείου.

γ) «Ποιότητα Ζωής και καθημερινού περιβάλλοντος». Οι μαθητές αφού έμαθαν να βάζουν στόχους στην καθημερινότητά τους, εξερεύνησαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου και υλοποίησαν μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις: εκπόνησαν μελέτη για την ορθή σήμανση των χώρων του σχολείου, έβαψαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα παγκάκια της αυλής, συντήρησαν την είσοδο του σχολείου, συνέθεσαν πινακοθήκη με δικά τους έργα και δημιούργησαν διάφορες θεματικές γωνίες όπως γωνιά ξεκούρασης, γωνιά ενημέρωσης, πίνακας ανακοινώσεων, χώρος προγραμμάτων και διαγωνισμών κ.α.

Για τη διάχυση του προγράμματος δημιουργήθηκε αφίσα και βίντεο. Συντονίστριες του προγράμματος είναι οι καθηγήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων κ. Βλαχάβα Παρασκευή κλάδου ΠΕ87.02 και  κ. Βιβή Μπουμπουρέκα κλάδου ΠΕ06.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Λίτσα Παλαμά
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...