14 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα το Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Πώς θα γιορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα δημοτικά σχολεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Οι εισηγήσεις των ειδικών θέλουν το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιείται στις 14 Σεπτεμβρίου. Εκπαιδευτικοί, γονείς, επιστήμονες αλλά και τα ίδια τα παιδιά έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για το αν μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Κατά μια εβδομάδα θα παραταθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς όπως όλα δείχνουν. Στην καθιερωμένη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής πριν το υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις θέλουν το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιείται στις 14 Σεπτεμβρίου καθώς με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας και θα έχει μεσολαβήσει ικανός χρόνος και για τις οικογένειες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στις εστίες τους τέλη Αυγούστου.

Να σημειώσουμε ότι η ολομέλεια της επιτροπής των ειδικών έχει συνεχής επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη από το υπουργείο.

Ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας εδώ και καιρό ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, καθώς τον Αύγουστο παρατηρείται σημαντική έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, ήδη απ’ την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια υπουργός είχε μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο καθυστέρησης έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, επιστήμονες αλλά και τα ίδια τα παιδιά έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για το αν μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία όλων, από τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τάξεις σε πλήρη σύνθεση και σε καθημερινή βάση.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε (ΣΚΑΪ) πως «το σημείο-κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά» και εξέφρασε την άποψη πως το άνοιγμα των σχολειών θα πρέπει να γίνει «στις 14 Σεπτεμβρίου».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida