Μαθητικό -Λογοτεχνικό περιοδικό 1ου Γυμνασίου Πτολεμαιδας “ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΕΙΔΙ”

Μαθητικό -Λογοτεχνικό περιοδικό 1ου Γυμνασίου Πτολεμαιδας "ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΕΙΔΙ"

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή για όλους μας έρχεται η δημιουργικότητα των παιδιών μας να αποδιώξει κάπως το βαρύ κλίμα των ημερών και να φωτίσει τον ορίζοντα. Η ζωή συνεχίζεται, έστω και σε κατ’ οίκον περιορισμό, και μάλιστα με τα πιο ωραία της χρώματα!

Μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ ή να διαβάσετε ως flipbook πατώντας εδώ το πρώτο τεύχος του μαθητικού λογοτεχνικού περιοδικού του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, «ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΕΙΔΙ». Αυτό το λογοτεχνικό περιοδικό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των μαθητών/-τριων του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας να εκφραστούν οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τον λογοτεχνικό λόγο και τη ζωγραφική. Τα κείμενα που μελέτησαν στο σχολείο και στο σπίτι, οι ανησυχίες, οι σκέψεις, τα πλούσια συναισθήματα και η τολμηρή τους φαντασία αποτέλεσαν τις πρώτες ύλες των εικόνων, των ποιημάτων και των διηγημάτων που δημιούργησαν.

Όπως θα διαπιστώσετε, στο πρώτο τεύχος τα περισσότερα κείμενα περιστρέφονται γύρω από τη σχέση των παιδιών με τους μεγάλους, μια σχέση εντάσεων, καβγάδων αλλά και βαθιάς αγάπης. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, βιβλιοκριτικές και ταινιοκριτικές, να δείτε σχηματοποιήματα ή να λύσετε ακροστιχίδες, κρυπτόλεξα και σταυρόλεξα για χαλάρωση.

Ας ελπίσουμε ότι τα κείμενα του περιοδικού μας θα γίνουν τα κλειδιά, με τα οποία εμείς οι αναγνώστες θα ανοίξουμε και θα γνωρίσουμε τις ψυχές των παιδιών. Ας ελπίσουμε ότι και τα ίδια τα παιδιά μέσα από τη συγγραφή και την παρουσίαση των δικών τους κειμένων θα ανακαλύψουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, ίσως το πιο ωραίο και δημιουργικό.

Καλή σας ανάγνωση!

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida