Άμεση εξόφληση των οφειλών της ΛΑΡΚΟ Α.Ε προς εργαζομένους, υπεργολάβους και προμηθευτές, ζητάει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με επιστολή του στους αρμόδιους Υπουργούς

Σέρβια : Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα στην αυριανή κινητοποίηση

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επιτροπή αγώνα καλεί όλους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και όλους τους πολίτες στην αυριανή κινητοποίηση που θα γίνει στα διόδια του Πολυμύλου.

 

Από τα Σέρβια θα υπάρχουν λεωφορεία για την μεταφορά του κόσμου στο σημείο της κινητοποίησης.

 

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων στις 10:30 πμ.

 

Για την Παρασκευή 28-02-2020 θα διοργανωθεί μαζική συγκέντρωση στη Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ, προς ενημέρωση των διερχομένων για τα δίκαια αιτήματά μας και τις δυσμενείς – καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν στην περιοχή μας, αν περάσουν, οι αποφάσεις της κυβέρνησης.
Συντονιζόμαστε και στηρίζουμε τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που παράλληλα με τους αγώνες κινούνται νομικά και θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο, έτσι ώστε να μην διοριστεί ειδικός διαχειριστής – εκκαθαριστής που θα εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο όπου:
 Απελευθερώνει τις απολύσεις. Mε βάση το νομοσχέδιο ο εκκαθαριστής θα μπορεί να απολύσει μέσα σε μία νύχτα όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για πρώτη φορά στην ιστορία.
 Καταργεί, για πρώτη φορά εδώ και 100 χρόνια, από το 1920 τις αποζημιώσεις. Όχι μόνο θα μπορεί να απολύσει όσους θέλει, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση.
 Σταμάτα τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, χωρίς κανένα περιορισμό και ευθύνη, όποτε θέλει.
 Τα χρήματα που χρωστά σήμερα η ΛΑΡΚΟ σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους εργολάβους αυτοκινήτων-μηχανημάτων, θα μπουν σε λίστα δικαιούχων, χωρίς να διασφαλίζεται πουθενά αν θα πάρουν κάτι. Δηλαδή θα μας τα κλέψουν και αυτά οδηγώντας μας στην ανέχεια τη χρεοκοπία και την πείνα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή και κλείνει την ΛΑΡΚΟ. Οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Κλέβει το μόχθο μας και οδηγεί στο μαρασμό την περιοχή μας.
• Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, των εργολαβιών και στους μικροεργολάβους – αυτοαπασχολούμενους σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ.
• Να διαγραφούν τα χρέη της ΛΑΡΚΟ. Δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι – συνεργαζόμενοι αυτοαπασχαλούμενοι, μοχθούν, παράγουν πλούτο. Τα χρέη είναι κάλπικα. Είναι οι συνειδητές πολιτικές των κυβερνήσεων.
Συναδέλφισες- Συνάδελφοι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι
Αυτή την μάχη, αυτή την σύγκρουση είμαστε υποχρεωμένοι να την δώσουμε όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος, με συμπαραστάτες και αρωγούς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
-Ας μην καρτερούν να λυγίσουμε.

Κοινοποιήστε το άρθρο