Ώρα πληρωμής για επίδομα παιδιού Μαΐου – Ποιοι θα πάρουν 1,5 δόση

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ώρα πληρωμής για επίδομα παιδιού Μαΐου - Ποιοι θα πάρουν 1,5 δόση
Ώρα πληρωμής για επίδομα παιδιού Μαΐου – Ποιοι θα πάρουν 1,5 δόση
Το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ πληρώνεται την Τρίτη 31 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά ποια άλλα επιδόματα μπαίνουν στους λογαριασμούς.

Η καταβολή της δεύτερης δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 31 Μαΐου, ενώ ορισμένοι δικαιούχοι θα δουν περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό. Συγκεκριμένα, όσοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα λάβουν τώρα την έξτρα μιάμιση δόση.

Σημειώνεται, ότι η έξτρα δόση δεν συμψηφίζεται με τις δίμηνες δόσεις που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ, ακόμη και αν η αίτηση υποβληθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2023. Ειδικότερα, χορηγείται στους δικαιούχους με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ πληρώνονται 31 Μαΐου

Πιο αναλυτικά, αύριο θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα για:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

  • Επίδομα παιδιού
  • Επίδομα στέγασης
  • Επίδομα Γέννησης
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Αναπηρικά και Διατροφής
  • Επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • Συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του «ΓΕΦΥΡΑ»

Πόσα χρήματα είναι το επίδομα παιδιού

Το ποσό της επιδόματος ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Ποιοι παίρνουν το επίδομα Α21

Το επίδομα παιδιού χορηγείται σε:

Έλληνες πολίτες, Ομογενείς αλλοδαποί, πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ε.Ο.Χ, πολίτες τρίτων χωρών ή απάτριδες που τους έχει χορηγηθεί το καθεστώς πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας ή παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια τα τελευταία πέντε έτη πριν την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος. Oι πολίτες άλλων κρατών, πλην των παραπάνω περιπτώσεων απαιτείται να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια τα 12 έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης Α21.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!