Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Market Pass: Παράταση με νέα αίτηση στο gov.gr και νέα ποσά

Market pass: Η μεγάλη αλλαγή για την παράταση, ανοίγουν αιτήσεις αλλά όχι για όλους
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Πολύς λόγος έχει γίνει για το Market Pass, η καταβολή του οποίου ολοκληρώνεται τον Ιούλιο, αλλά όλα δείχνουν πως θα παραταθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο, με νέους δικαιούχους αλλά και νέα πόσα. Βέβαια, για να λάβει κάποιος την επιδότηση για την αγορά τροφίμων πρέπει να υποβάλει διαδικτυακή αίτηση μέσω του gov.gr.

Συγκεκριμένα, αν και ο πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθεί, αυτό δεν ισχύει για τις τιμές των τροφίμων αφού, τον Μάιο, οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίστηκαν στα γαλακτοκομικά και αυγά (18%), στα έλαια και στα λίπη (15,8%), στον καφέ, στο κακάο, στο τσάι (13,2%), στα κρέατα (11,9%), στο ψωμί και στα δημητριακά (11,1%).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για το Market Pass

Εφόσον ανακοινωθεί η παράταση του Market Pass έως τον Δεκέμβριο, με έναρξη ισχύος, τότε δικαίωμα υποβολής διαδικτυακής αίτησης στο gov.gr έχουν και όσοι είχαν απορριφθεί για τον προηγούμενο κύκλο της επιδότησης. Η παράταση του μέτρου, δηλαδή έως και το τέλος του χρόνου, απαιτεί δημοσιονομικό χώρο περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, επισημαίνεται ότι, για τους υφιστάμενους δικαιούχους, η παράταση του επιδόματος εξετάζεται να ισχύσει χωρίς νέα αίτηση. Η ενίσχυση θα αφορά τσο σύνολο νοικοκυριού και όχι μεμονωμένα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα επιδοτούνται και στη νέα φάση του μέτρου.

Δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Τα νέα ποσά για το voucher του Market Pass

Όπως αναφέρθηκε το Σάββατο (17/06) στο MEGA, στο νέο σχέδιο για παράταση του Market Pass προβλέπεται αύξηση του ανώτατου ύψους της επιδότησης από τα 72 στα 100 ευρώ για ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη.

Επίσης, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν κατάθεση σε ψηφιακή κάρτα θα λάβουν το 100% επιδότησης, εφόσον πραγματοποιήσουν αγορές με POS σε σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, ιχθυοπολεία, λαϊκές αγορές. Σε λογαριασμούς θα κατατίθεται το 80% της επιδότησης χωρίς την προϋπόθεση της πραγματοποίησης αγορών και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον δικαιούχο για οποιονδήποτε σκοπό.

Ποια τα κριτήρια για το Market Pass

Αναφορικά με τα κριτήρια για το Market Pass, για τις νέες αιτήσεις θα ληφθεί υπόψη το ετήσιο εισόδημα του 2022, ενώ θα ενταχθεί ως κριτήριο και η αντικειμενική αξία των ιδιόκτητων ακινήτων.

Έτσι, έχουμε τα εξής ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια:

  • Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ
  • Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ
  • Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

  • Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
  • Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Πώς γίνεται η αίτηση στο gov.gr για το Market Pass

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι δικαιούχοι του Market Pass πρέπει να υποβάλουν διαδικτυακά την αίτησή τους στο gov.gr, όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

Τα στοιχεία που χρειάζεται να επικαιροποιήσετε στην πλατφόρμα είναι τα εξής:

  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι διαλέγουν τον τρόπο πίστωσης των χρημάτων: Έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Βέβαια, στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτούμενος υποβάλλει υπό μορφή IBAN ενεργό λογαριασμό τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός.

Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Κατά τον προηγούμενο γύρο του Market Pass, ήταν δυνατόν να υποβληθεί η σχετική αίτηση και μέσω των ΚΕΠ, κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί για το αν θα ισχύσει και στη νέα φάση της εν λόγω επιδότησης.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...