17.7 C
Πτολεμαΐδα
29 Σεπτεμβρίου 2020Εορδαία: Το «Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ασβεστόπετρας - Και Το δωράκι στους μηδίσαντες
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορδαία: Το «Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ασβεστόπετρας – Και Το δωράκι στους μηδίσαντες

Εύγε στο Δ. της Πόλης.

Γράφει ο Χρήστος Πολιτίδης για το eordaialive.com

Δεν  ενέδωσε στους πειρασμούς των σειρήνων.

Και δεν έλαβε το “δωράκι”, αυτό τοόχι” σίγουρα είχε κάτι στην χροιά του από το μέταλλο του ΣΙΜΩΝΙΔΗ του ΚΕΙΟΥ.

Συγκεκριμένα.

Αρνητικά γνωμοδότησε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασβεστόπετρας, για την παραχώρηση  χρήσης γης της παραπάνω Κοινότητας, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού Σταθμού και μάλιστα με την ομοφωνία όλων των παρατάξεων.

 Το έργο  θα κάλυπτε έκταση 350 στρεμμάτων και η κατασκευή του θα ολοκληρωνόταν σε ενάμισι περίπου χρόνο, απασχολώντας 250- 300 άτομα, κατά προτεραιότητα από το δυναμικό της Κοινότητας Ασβεστόπετρας, και  κατά τη λειτουργία του  οι θέσεις εργασίας δεν θα υπερβαίνουν τις είκοσι.

 Οι τρείς φωτοβολταϊκοί σταθμοί που θα εγκατασταθούν στην επίμαχη περιοχή θα είναι ισχύος 25 ΜV ενώ η παραχώρηση των κοινοτικών εκτάσεων προσδιορίστηκε στα 20 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασβεστόπετρας δήλωσε ότ,ι οι εξήντα  άνεργοι θα δουλέψουν για δύο χρόνια και η Κοινότητα θα πάρει «ένα δωράκι 20 χιλιάδων Ευρώ»

Μοναδικός διαφωνούντας, από τους πέντε Κοινοτικούς Συμβούλους της Ασβεστόπετρας, Χαράλαμπος Γοτουχίδης.

Διαβάζουμε παρακάτω :

 «ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Φουρκιώτηςόσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων και  Δημοτικοί Σύμβουλοι, σημείωσαν, μεταξύ άλλων, στις τοποθετήσεις τους τις ανυπολόγιστες συνέπειες σε πολλούς τομείς που θα έχει ένα τέτοιο έργο».

Εδώ έχουμε ένα κενό

Μάλλον πρέπει να το καλύψει ο υποφαινόμενος.

350 στρέμματα είναι μία πολύ μεγάλη έκταση για μία κοινότητα, όποιο δωράκι και να πάρει αυτή, είναι μικρό το τίμημα.

Το  βιομηχανικό πρότζεκτ κατασκευής  φωτοβολταϊκών σταθμών και μάλιστα σε βοσκότοπους, καλλιεργούμενες εκτάσεις ή δασικές περιοχές είναι βίαιη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.

Απαιτούνται δρόμοι μεταφοράς υλικών , μεγεθύνεται έτσι γεωγραφικά η επένδυση.

Απαιτούνται κατασκευές, άπειρες χιλιάδες κυβικά σκυροδέματος, το οποίο θα παραμείνει εντός της γης αχρηστεύοντας μια τεράστια έκταση μετά την λήξη της σύμβασης.

Δημιουργείται  ένα έκτρωμα αισθητικό το οποίο θα είναι συνεχώς μπροστά στα μάτια της κοινότητας, τα παιδιά θα μεγαλώνουν σε βιομηχανικό τοπίο.

Η πολύτιμη γη, την οποίο κατέλαβε βιαίως η ΔΕΗ στο Νομό και για την οποία μας κοροϊδεύουν όταν ζητάμε επαναπόδοση, λιγοστεύει συνεχώς.

Η αρχή είναι, έπεται συνέχεια.

Αν λυγίσουμε παραδίδουμε γη και ύδωρ, δεν θα έχουμε τίποτε πλέον εδώ.

Ενός λάθους μύρια έπονται.

Προσοχή λοιπόν, στήνονται δολωματικοί σταθμοί, (δίδονται δωράκια πάσης φύσεως) σκοπό έχουν να παράξουν τους “πολιτικά  Μηδίσαντες”, οι οποίοι θα συναινέσουν

στην περαιτέρω παρακμή της περιοχής μας.

 

 

 Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
«Εκστρατεία για την κάμψη των κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αναλαμβάνει από το «Πράσινο Ταμείο» η κοινή πρωτοβουλία EPLO/ISD και ΣΥΚΓΛΙΣΕΙΣ, Πρόεδρος στην οποία είναι η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα…

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!