14.8 C
Πτολεμαΐδα
18 Απρίλιος 2021 Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Κύριε Δήμαρχε Κύριοι  του Δ. Συμβουλίου
ΕΟΡΔΑΙΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Κύριε Δήμαρχε Κύριοι  του Δ. Συμβουλίου

 Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Κύριε Δήμαρχε

Κύριοι  του Δ. Συμβουλίου

 

Πολιτίδης Χρήστος

 

Το Νοσοκομείο και πάλι στον Δημόσιο διάλογο. Φυσικά και η Ογκολογική.

Είναι θέματα που έπρεπε να ανοιχτούν από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, δυστυχώς βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και περίπου 3 Έτη.

Ήτο ο πιο ενεργός εκ των Συλλόγων της Πόλεως, επί προεδρίας τόσο του κυρίου Βασίλειου Καραπίντσιου, όσο και επί Γεωργίου Αράπη.

Η διάδοχος κατάστασις έριξε τον Σύλλογο σε λήθαργο.

Η ύπαρξις της Νέας Πτέρυγας οφείλεται στην δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών, το 2009 και επί Υπουργού υγείας του κυρίου Δημήτριου Αβραμόπουλου, με αφάνταστες πιέσεις εκμαιεύτηκε η εξαγγελία της. (Ελπίζω να μην κάνω λάθος σε κάποιο κόμμα, διότι ο ανύπνωτος κύριος Γεώργιος Αράπης μου το καταλογίζει ευθύς και ποιος γλυτώνει μετά).

Αφορμή αυτού του άρθρου είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, όσο και οι αλλεπάλληλες διαρρέουσες ανακοινώσεις του Διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Όσο οι “σουπιές ρίχνουν μελάνι  εις την θάλασσα”, θα το φιλτράρω με τα πενιχρά μέσα που έχω.

Δεν αναζητάμε Ογκολογική Υπό-μονάδα, όπως αυτοί έχουν στο μυαλό τους, ο ένας κομματικός αιρετός και ο άλλος κομματικά τοποθετημένος.

“ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΥΝΣΕΩΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ”

Με το

Ογκολογικό-Χειρουργικό Τμήμα

Το διαγνωστικό

Το παθολογοανατομικό

Το τμήμα χημειοθεραπείας

Το τμήμα ακτινοβολίας, κ.λ.π.

Όλα ένα πακέτο.

Το ότι θα έρθει ένας Ιατρός και 2-3 νοσοκόμες και το πανηγυρίζουν, μάλλον περί αστείου πρόκειται, αυτό έπρεπε να γίνει ήδη επί Σύριζα και δεν έγινε, πέρασε τόσος καιρός και εμείς συζητάμε για το παρελθόν.

Το Δάσος να κοιτάξουμε, όχι την μαργαρίτα. Μπροστά στο μέλλον και μέλλον διά την Πόλη είναι το Νοσοκομείο.

Ο κύριος Δήμαρχος ασφαλώς δεν είναι ο Υπουργός Υγείας, δεν μπορεί να κάνει τίποτε από όλα αυτά.

Όμως ας κερδίσουμε το Έλασσον με μια απλή κίνηση, αυτό θα μας δείξει τον δρόμο και για το Μείζον.

Αυτή είναι η στρατηγική κίνηση, να αποκτήσει κρυστάλλινη άποψη η Πόλις, για το τι μπορεί να δώσει οικονομικά το Νοσοκομείο στην καθημαγμένη οικονομία της, (στην παρούσα στιγμή ζουν περί τις 370 οικογένειες από αυτό).

Και το σημαντικότερο,  συγκεκριμένη άποψη στοιχειοθετημένη και Δημοσιοποιημένη από την Δημοτική Αρχή για την πορεία και τον τρόπο αυτής της πορείας, στην επίσημη σελίδα του Δήμου Εορδαίας.

Κύριε Δήμαρχε πάρτε πρωτοβουλία

Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο  συνιστά Εθνικό θέμα διά την Τοπική μας Κοινωνία.

Η εξέλιξις του Μποδοσάκειου περνά μέσα από την Ογκολογική. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ένα ΔΕΔΟΜΕΝΟ, όλα τα υπόλοιπα συνιστούν Αερολογίες.

“Διεύθυνσις Ογκολογικού Τομέα” αυτό πρέπει να είναι η ενιαία και επίσημη άποψη της Πόλεως…

Δίπλα στα μπλε κουτάκια στο οργανόγραμμα που ανάρτησα να υπάρχει και η “Διεύθυνσις Ογκολογικού Τομέα”.

 

Ξόδευα άσκοπα το χρόνο μου

 και τώρα ο χρόνος ξοδεύει άσκοπα εμένα

 Ο. Σαίξπηρ- (Ισχύει για όλους μας)

 

 

 

 3 ΣΧΟΛΙΑ

Μ.Ρ. Αναρράχωβα 7 Μάρτιος 2021 at 09:45

Με εκφράζει απόλυτα το: “Μπροστά στο μέλλον και μέλλον διά την Πόλη είναι το Νοσοκομείο”. Ακόμα και φροντιστηριακή μάθηση πρέπει να γίνει στους συντοπίτες μας, για το πόσο σημαντικό είναι για τον τόπο μας το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο! Επειδή όντως “το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο συνιστά Εθνικό θέμα διά την Τοπική μας Κοινωνία”.
Στο πρόγραμμα για την υγεία που εξήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας περιμέναμε να ακουστεί και ένα πρόβλημα υπαρκτό, και αναγκαίο να επιλυθεί, αν όχι άμεσα τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα: Καμία περιφέρεια της Ηπειρωτικής Ελλάδας χωρίς τριτοβάθμια φροντίδα υγείας !!! Θεωρείται το πλέον αυτονόητο αν σχεδιάζουμε το ΝΕΟ ΕΣΥ ………….. Ακόμα δεν είναι αργά……

Μ.Ρ. Αναρράχωβα 7 Μάρτιος 2021 at 09:44

Με εκφράζει απόλυτα το: “Μπροστά στο μέλλον και μέλλον διά την Πόλη είναι το Νοσοκομείο”. Ακόμα και φροντιστηριακή μάθηση πρέπει να γίνει στους συντοπίτες μας, για το πόσο σημαντικό είναι για τον τόπο μας το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο! Επειδή όντως “το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο συνιστά Εθνικό θέμα διά την Τοπική μας Κοινωνία”.
Στο πρόγραμμα για την υγεία που εξήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας περιμέναμε να ακουστεί και ένα πρόβλημα υπαρκτό, και αναγκαίο να επιλυθεί, αν όχι άμεσα τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα: Καμία περιφέρεια της Ηπειρωτικής Ελλάδας χωρίς τριτοβάθμια φροντίδα υγείας !!! Θεωρείται το πλέον αυτονόητο αν σχεδιάζουμε το ΝΕΟ ΕΣΥ …………..

Πτολεμαΐδα 6 Μάρτιος 2021 at 20:43

Μπράβο για τα άρθρα σου. Όλοι στην Πτολεμαΐδα αναμένουμε αντίστοιχες ενέργειες από το Δήμαρχο.

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.