7.4 C
Πτολεμαΐδα
5 Δεκεμβρίου 2020Στο ΦΕΚ ο νόμος του υπουργείου Ανάπτυξης -Τι προβλέπει για δήμους
ΕΟΡΔΑΙΑ

Άνθραξ ο θησαυρός (λιγνιτικής μορφής μάλιστα) του κυρίου Πλακεντά

Άνθραξ ο θησαυρός (λιγνιτικής μορφής μάλιστα) του κυρίου Πλακεντά

Πολιτικός σχολιαστής του eordaialive.com

 Χρήστος Πολιτίδης

 

Ξέρετε εκφράσεις όπως, εργάζομαι για τα συμφέροντα της Πόλης ή εργάζομαι για τον εαυτό μου και το κόμμα που εκπροσωπώ, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η επίσκεψη του κυρίου Κων. Μουσουρούλη υποτίθεται θα εμπεριείχε ένα αναπτυξιακό βήμα για την πολύπαθη περιοχή μας.

Μέγα λάθος, ως κλητήρ έρχεται, μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη, δεν φέρνει δώρα, το χαρτί της έξωσης φέρνει, σε “μπισκοτολούκουμο”.

Προσέξτε τον διάλογο με τον Δήμαρχό μας.
Ο Κώστας Μουσουρούλης στο Δήμο Εορδαίας: “Να θεμελιώσουμε μια καλύτερη ζωή για τους πολίτες των λιγνιτικών περιοχών”- Π. Πλακεντάς: “Είναι βίαια η απολιγνιτοποίηση, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο μας”
Με λίγα λόγια φίλοι μου, να χαιρόμαστε……
Ο Κων. Καραμανλής (για τον παππού μιλάμε, τον πρεσβύτερο) είχε πει: «Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται».
Αφήνω το τσάι και την συμπάθεια για νωχελικούς δημοσιογράφους, εγώ παραμένω στην μαχητική δημοσιογραφία.
Σίγουρα υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές και ατζέντα, ο κύριος αυτός είναι “χρισμένος αερολόγος”, εστάλη να καλύψει το ποσοστό που έχασε η Ν.Δ. στον νομό, αυτός είναι ο μοναδικός λόγος της επίσκεψης του, «συνεπικουρούμενος από τους κοινοτάρχες της περιοχής βέβαια».
Διαβάζουμε στον νόμο του Μέρφυ σε μία εκ των παραγράφων, συγκεκριμένα την “14” τον ορισμό του Ειδικού : «Ειδικός είναι αυτός που κατέχει τις πιο πολλές γνώσεις σε σχέση με όσο το δυνατόν λιγότερα θέματα. Ο επιτυχημένος ειδικός είναι αυτός που ξέρει τα πάντα γύρω από το τίποτα».
Παρακολούθησα την τοποθέτηση του Δημάρχου στο αναρτηθέν βίντεο της συνάντησης (ήτο η βιτρίνα, αυτά που ‘θελαν να βγάλουν προς τα έξω) ήταν 8 λεπτά και 37 δεύτερα.
Θύμιζε η όλη ατμόσφαιρα την “ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΡΝΑΣΟΣ”, σολιψισμός (εγωμονισμός) και απαγγελίες πολιτικών ποιημάτων.
Θα γίνω αναλυτικός βέβαια, πολλές οι παρατηρήσεις, πρώτον η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δήμαρχου συνεχίζεται.
1.Κύριε Δήμαρχε, μας χρειάζεται αυτό το άχρηστο πράγμα που ονομάζεται αντιπολίτευση;
Τι την χρειαζόμαστε, ας πάνε σπίτι τους όλοι, έχετε τον βαστάζο σας (βαστάζοι στο αστερίξ είναι, αυτοί που κρατούν την ασπίδα και περιφέρουν τον αρχηγό).
Η καθεστωτική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής του “πράττω χωρίς να δίνω λογαριασμό” ανήκει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Αν δεν το καταλάβατε 38% πήρατε, και με τον βαστάζο εκφράζεται το 50%, είμαστε και εμείς εδώ, η άλλη μισή Πόλη, να σας χαιρόμαστε.
Αυτό το πράττετε επανειλημμένα, γράφοντας στα παλιά σας παπούτσια την αντιπολίτευση.
Για του λόγου το αληθές, επικοινώνησα με τον κύριο Κοκκινίδη, για το πάρκο που καταστρέψατε δεν είχε ιδέα, φαντάζομαι και η κυρία Τερζοπούλου το ίδιο.
Το λυκαυγές και χωρίς να ενημερώσετε κανέναν, πράξατε το κακούργημα.
Υπάρχει film noir, “ο δολοφόνος χτυπούσε την αυγή,” να το δείτε….
Πλανάτε το ερώτημα ήταν τόσο τρομερό να βρίσκονται οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης;
Φυσικά μαγειρεύτηκε παρασκήνιο, αυτός είναι ο λόγος.
2. Ακόμη, εκείνος ο εξαφανισθείς Περιφερειάρχης μας (κύριος Κασαπίδης) ενεμφανίσθη επιτέλους, ήταν μάλλον  face news ότι είναι απαχθείς και βρίσκεται στην βόρεια Κορέα, κρατούμενος του  Κιμ Γιονγκ Ουν (김정은).
3. Στην τοποθέτηση σας δεν προσθέσατε κάτι επιπλέον, αυτά που λέγαμε εμείς αντιγράψατε, με τρόπο χλιαρό βέβαια, που να μην ενοχλεί τον καταστροφικό κύριο Μητσοτάκη.
Επειδή παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον την πολιτική επικαιρότητα, αυτά που διατυπώσατε βρίσκονται εδώ, https://kozanimedia.gr/archives/445144#.XusCYkUzY2w  είναι ένα εξαίρετο άρθρο του Χρήστου Ι. Κολοβού: «Οι εξελίξεις σχετικά με την Πτολεμαΐδα V και τι σημαίνει για τη χώρα ο λιγότερος λιγνίτης»
 Κακοποιήσατε βέβαια το πνεύμα του συγγραφέα.
Θα είναι διαβολική συγκυρία αν πρόκειται περί σύμπτωσης.
Χλιαρό το στυλ σας, του “προσπαθώ να επιβιώσω παντού”
Γιατί δεν καταγγείλατε την κυβέρνηση και τον κύριο Πρωθυπουργό ως Πολιτικό απατεώνα, εκεί θα βλέπαμε με μεγάλο ενδιαφέρον αν έχανε το γαλάζιο κομμάτι του Νομού Κοζάνης, θα συνέχιζε την πορεία του για το κλείσιμο των εργοστασίων;

 

 

Φαντάζομαι υπήρξε πλούσια προπαρασκηνιακή διαδρομή, για το στήσιμο αυτής της φιέστας.

Ο κύριος Πλακεντάς έχει τριφτεί σε πάσης “φύσεως βυζαντινισμούς”,  λειτουργεί πολιτικά ως “ευρυγώνιος νους”,  ελπίζω να μην παρεξηγηθεί  πάλι η αντιπολίτευση για τον χαρακτηρισμό  και με καταγγείλει για ρατσισμό  (όλα τα έχουμε δει σ΄ αυτή την Πόλη).

 

Δεν υπάρχει Δήμαρχος που να πήγε πίσω μια Πόλη.

Αυτό που σαν δημοσιογράφοι αναζητούμε  είναι, που πήγε η πόλη και που θα μπορούσε να πάει, αυτό το έλλειμμα αναζητούμε.

Αυτή την φορά, είναι σκανδαλώδης και μέγιστη η διαφορά (αφελληνίζεται η Εορδαία, δεν θα υπάρχει νεολαία στην περιοχή, ήταν που ήταν κακοποιημένη Ελληνική γλώσσα, σε κάποιες δεκαετίες δεν θα υπάρχει,  Εορδαίοι, Μακεδονομάχοι που είστε;)…….

Παρακολούθησα τα βίντεο και νόμιζα ότι ήμουν  θεατής στην παράσταση ο “μαγεμένος αυλός”,  να τον παίζει ο κύριος Μητσοτάκης και να χορεύουν οι υπόλοιποι.

Δεν φέρετε ευθύνη Δήμαρχε?

Να σας απενοχοποιήσουμε όλους;

Εσάς, τους Βουλευτές και τον ανεκδιήγητο κύριο Περιφερειάρχη;

Ας δούμε όμως το προφίλ αυτού του ερχόμενου: «Κωνσταντίνος Μουσουρούλης,  λαμπρό βιογραφικό, τεχνοκράτης, πολιτικός, οικονομολόγος και ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει διατελέσει  Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Ανάπτυξης και ΟικονομίαςΒουλευτής Χίου με την Νέα ΔημοκρατίαΥπουργός Ναυτιλίας και Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2020, η Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την απόσπαση του Κωστή Μουσουρούλη στην Ελλάδα, ώστε να αναλάβει χρέη Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης».

Κρατάμε τον τίτλο «Συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»

Τι μπορεί να σημαίνει άραγε;

Καταστρέφουν ένα νομό, αναζητούν έναν εύηχο λογοτεχνικό όρο και μας τον σερβίρουν, για προκάλυψη των πολιτικών κακουργημάτων τους.

Λέει λοιπόν ο ερχόμενος Άγιος Βασίλης (διαβάζουμε από την αγαπητή Μαίρη Κεσκιλίδου): «Ο κ. Μουσουρούλης που συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ανέφερε ότι το master plan θα το διαμορφώσουμε διαδραστικά με όλους τους φορείς της περιοχής, αξιοποιώντας τη συγκυρία της χρηματοδότησης από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης,  για να δημιουργήσουμε καλλίτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους, ένα βιώσιμο Μέλλον, αποφεύγοντας αστοχίες, ενώ, κατέστησε σαφές ότι το κεφάλαιο των Τηλεθερμάνσεων δεν συμπεριλαμβάνεται στα καθήκοντα μου».

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Χρειάζεται Μελλοντολόγος Οραματιστής να μας τα εξηγήσει.

 

Οι αριθμοί δεν εμπεριέχουν την κοινωνία, η κοινωνία αντίθετα  έχει μαθηματική έκφραση και αριθμούς.

Αυτός ο άνθρωπος ουδόλως νοιάζεται  για μια μικρή Πόλη στην εσχατιά της Ελλάδος.

Βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικά ασυνάρτητο κύριο Χατζηδάκη, είναι ευφυής και γνώστης των πραγμάτων, για αυτό άλλωστε επιλέχθηκε.

Κλείνοντας, κύριε Δήμαρχε έχετε πράξει το μεγάλο λάθος της πολιτικής σας καριέρας, με την γκρίζα στάση σας στο θέμα της ΔΕΗ.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος (στην   Κύπρο) είπε με δάκρυα στα μάτια: «Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘κοινότητα’».

Δυστυχώς παραλάβατε Πόλη, θα παραδώσετε κοινότητα.

ΕΠΙΜΎΘΙΟΝ

Ο ρεβανσισμός είναι μια πολύ γνωστή πολιτική έκφραση.

Η εμμονική προσήλωση του Πρωθυπουργού στο κλείσιμο της ΔΕΗ, έχει δυο αφετηρίες, η μία είναι η προσήλωση του στην θεωρία του ΣΟΚ και τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, η δεύτερη είναι ο ρεβανσισμός, ο μπαμπάς του στραπατσαρίστηκε  από τους συνδικαλιστές των Δημοσίων επιχειρήσεων και κύρια της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ήταν κάτι το οποίο, το νοσηρό πολιτικό θυμικό της οικογένειας δεν άφησε να ξεχαστεί.

Παίρνουν την ρεβάνς.

Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Ανδρέας Παπανδρέου που χαρακτήριζε τον πατήρ “Εθνικό μειοδότη” «αυτή η ιστορία συνεχίζεται» με τον υιό.

Υ.Γ.

Το γνωρίζω έχω ένα πολύ μεγάλο αρνητικό κοινό.

Αλλά επίσης, έχω ένα μεγαλύτερο θετικό κοινό και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζω τις παρεμβάσεις μου.

Μου έχει λείψει ο κύριος Βασίλης Αντώνιου, ανήκει στο αρνητικό κοινό μου.

Κάθε φορά που έγραφα κάτι αναπηδούσε σαν τον Χουλκ (έλεγε, πάλι αυτός ο ξερόλας, από τον τίτλο το κατάλαβα).

Δυστυχώς έχει σιωπήσει, εύχομαι να είναι καλά ο άνθρωπος…..

 Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτ.Συμβουλίου Εορδαίας, πριν από λίγο τελείωσε…