5 Απριλίου 2020
Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη διαμαρτυρία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας

Ενημερώθηκα από συμπολίτες μας ότι διάφορα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν δέχονται καρκινοπαθείς για τις χημειοθεραπείες τους ή έγκυες γυναίκες για τις εξετάσεις τους, μόνο και μόνο επειδή είναι από την Καστοριά. Κάποιοι μάλιστα ζητούν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι test για τον κορωνοιό, ενώ γνωρίζουν πως αυτό γίνεται μόνο εάν κάποιος έχει συμπτώματα.

Επικοινώνησα άμεσα τηλεφωνικά χθες βράδυ (24/3/2020 ώρα 21.20) με τον κ. Τσιόδρα τονίζοντας του, πως αυτό είναι απάνθρωπο, ανήθικο και αντισυνταγματικό. Η Καστοριά δε θα γίνει η σύγχρονη Σπιναλόγκα. Ο κ. Τσιόδρας συμφώνησε πως αυτό είναι απαράδεκτο και οι εξετάσεις ή οι θεραπείες πρέπει να συνεχιστούν κανονικά, με τα μέτρα ασφαλείας. Με διαβεβαίωσε πως το θέμα θα λυθεί άμεσα.

Για το θέμα χθες βράδυ ενημερώθηκε και ο Υπουργός Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας, το ΕΚΑΒ, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί την Καστοριά στη δοκιμασία που περνάει και να στείλει άμεσα οδηγία στα νοσοκομεία ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι θεραπείες των ασθενών (καρκινοπαθείς κλπ.) από την Καστοριά. Θα παρακολουθώ στενά το θέμα και παρακαλώ οποιονδήποτε συμπολίτη μας από εδώ και στο εξής αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, να ενημερώσει άμεσα.

 

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αφήστε σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα