Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Τιμολόγια Ρεύματος: Νέες αυξήσεις και αλλαγές από σήμερα – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Τιμολόγια Ρεύματος: Νέες αυξήσεις και αλλαγές από σήμερα – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τιμολόγια Ρεύματος: Νέες αυξήσεις και αλλαγές από σήμερα – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Το πλαφόν των 5 ευρώ στο πάγιο που νομοθέτησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλάζει και πάλι προς τα πάνω τα τιμολόγια των παρόχων για τον Αύγουστο.

Πολλές εταιρείες είχαν συγκρατήσει την ονομαστική χρέωση της κιλοβατώρας, βάζοντας όμως στα προγράμματά τους αυξημένο πάγιο. Τώρα, με την υποχρέωση να έχουν πάγιο ως 5 ευρώ το μήνα, ανακοινώνουν ανεβασμένες τιμές για να καλύψουν το «κούρεμα» που υπέστησαν με το πλαφόν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou
“Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε”, τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τα τιμολόγια των μεγαλύτερων προμηθευτών μετά τις προσαρμογές που έγιναν από όσες εταιρείες είχαν ανακοινώσει αρχικά υψηλότερα πάγια, παρατίθενται παρακάτω. Από τις τιμές κάθε προμηθευτή αφαιρείται ποσό ύψους 0,37700 Euro/kWh που είναι η κρατική επιδότηση στα τιμολόγια του ρεύματος για τον Αύγουστο.

ΔΕΗ: Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες, 0,486 Euro/kwh. Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω, 0,498 Euro/kwh. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα. Νυχτερινό τιμολόγιο 0,445 Euro/kwh.

Protergia: Χρέωση Ενέργειας Ημέρας 0,54913 Euro/kwh. Χρέωση Ενέργειας Νύχτας 0,54555 Euro/kwh. Μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ.

Ήρων: για ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, ανεξαρτήτως του ύψους της, 0,575 Euro/kWh, πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Elpedison: τιμολόγια από 0,9395 ένω 1,0024 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με επιστροφή τον επόμενο μήνα του Elpedison Loyalty Pass. Το πάγιο κυμαίνεται από 1,5 ευρώ το τετράμηνο έως 5 ευρώ το μήνα.

Nrg: τιμή ενέργειας 0,499-0,569 Euro/kWh ανάλογα με το πρόγραμμα και πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα ανάλογα με την ενεργοποίηση ή μη e-bill και πάγιας εντολής.

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: τιμή με έκπτωση συνέπειας 0,563-0,576 Euro/kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας 0,583 -0,591Euro/kWh. Πάγιο 5 ευρώ.

Volterra: Χρέωση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας: 0,6700 Euro/kWh, Πάγια Χρέωση: 4,5Euro/30 ημερολογιακές ημέρες.

– WATT+VOLT: 0,62Euro/kWh για το πρόγραμμα zerO+ για όλες τις κατηγορίες πελατών.

Zeniθ: Χρέωση ενέργειας 0,55500 Euro/kWh, πάγιο 4,5 ευρώ.

Ταυτόχρονα από σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου υπάρχουν και μια σειρά από αλλαγές. Ειδικότερα:

Τα παλαιά κυμαινόμενα συμβόλαια

Καταργούνται από σήμερα αυτόματα όλα τα παλαιά κυμαινόμενα συμβόλαια

Η νέα υποχρέωση παρόχων

Οι πάροχοι θα πρέπει να ανακοινώνουν από τις 20 κάθε μήνα μέσω της ιστοσελίδας τους τα νέα τιμολόγια χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής . Και μετά οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αλλάζουν είτε να παραμένουν στην ίδια χρέωση που θα τους λέει η εταιρεία.

Νέα δεδομένα για τον καταναλωτή που αλλάζει πάροχο

Σημειώνεται ότι καταναλωτής ρεύματος θα μπορεί να αλλάζει πάροχο εάν το επιθυμεί χωρίς να πληρώνει πέναλτι, όπως ίσχυε έως τώρα ” Θα μπορεί να επιλέξει ο καταναλωτής χωρίς κανένα πέναλτι που θέλει να πάει και σε ποιον πάροχο”, τόνισε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ξεκαθάρισε ότι “δεν θα υπάρξει πρόστιμο εάν ο πολίτης θέλει να αλλάξει πάροχο. Θα δει τι προσφέρει ο κάθε πάροχος και αφού τον επιλέξει, στη συνέχεια θα έχει την επιχορήγηση και την επιδότηση από το κράτος”.

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Το Open παραθέτει παρακάτω παραδείγματα για το πόσο θα πληρώσουν από σήμερα Δευτέρα, 1η Αυγούστου ρεύμα οι καταναλωτές με το νέο σύστημα τιμολόγησης. Αναλυτικά:

Α. Οικογένεια

Πρώτο παράδειγμα:

Μια οικογένεια που καταναλώνει 300 κιλοβατώρες θα πληρώσει ρεύμα 91,79 ευρώ. Αυτό αφορά τους λογαριασμούς που θα δουν οι καταναλωτές τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Με το νέο σύστημα τιμολόγησης τον Αύγουστο θα δουν το Σεπτέμβριο και μετά λογαριασμό ύψους 68,58 ευρώ. Η τιμολόγηση θα είναι αυτή και για τον Ιούλιο και για τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο τη λιανική τιμή που πλήρωνε ένας καταναλωτής ήταν στα 30 λεπτά και τον Αύγουστο μετά τις εκπτώσεις φτάνει μαζί με το ΦΠΑ πηγαίνει στα 23 λεπτά

Δεύτερο παράδειγμα:

Οικογένεια που καταναλώνει 500 κιλοβατώρες θα πληρώσει 156,16 ευρώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 116, 41 ευρώ. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται οι εκπτώσεις για την ίδια τιμή λιανικής.

Β. Εμπορικά τιμολόγια για επιχειρήσεις

Πρώτο παράδειγμα:

Μια επιχείρηση που καταναλώνει 1.000 κιλοβατώρες θα πληρώσει τον Ιούλιο ρεύμα 283, 92 ευρώ και για τον Αύγουστο 269, 93 ευρώ .Οι κρατικές επιδοτήσεις είναι αρκετά ενισχυμένες για τον μήνα Αύγουστο καθώς ανέρχονται περίπου στα 30 λεπτά .

Δεύτερο παράδειγμα:

Επιχείρηση που έχει ενεργοβόρες συσκευές που φτάνουν μέχρι και 3.000 κιλοβατώρες θα πληρώσει τον Ιούλιο ρεύμα 850, 81 ευρώ και τον Αύγουστο θα πέσει στα 806, 61 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή έχει ληφθεί ως μέσο τιμή σύγκρισης το ποσό των 50 λεπτών, διότι αυτό αφορά την πλειοψηφία των καταναλωτών. Αυτό θα γίνει επειδή κάποιοι πάροχοι θα αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους μέχρι τη Δευτέρα.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Λίτσα Παλαμά
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...