Ρεύμα: Απόψε οι ανακοινώσεις των παρόχων για τις τιμές – Δεύτερη ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Ρεύμα: Απόψε οι ανακοινώσεις των παρόχων για τις τιμές – Δεύτερη ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Ρεύμα: Απόψε οι ανακοινώσεις των παρόχων για τις τιμές – Δεύτερη ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ε.Ε.


 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι τιμές ρεύματος για τους λογαριασμούς του Μαρτίου θα ανακοινωθούν απόψε το βράδυ από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Oι προμηθευτές αναμένεται να διαμορφώσουν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του Μαρτίου περίπου στα 0,20 ευρώ/kWh προκειμένου η τελική κατανάλωση ρεύματος να είναι 16 λεπτά για τους περισσότερους πολίτες.

Σημειώνεται δε πως αυτή την τιμή είχαν ανακοινώσει οι πάροχοι και για τον μήνα Φεβρουάριο. Η επιδότηση είχε κλειδώσει στα 4 λεπτά οπότε τα περισσότερα νοικοκυριά πληρώνουν για τον τρέχοντα μήνα μήνα 16 λεπτά την κιλοβατώρα, όπως αυτό ίσχυε και τους προηγούμενους 6 μήνες.  Για τον Φεβρουάριο η επιδότηση για τις επιχειρήσεις είναι 2 λεπτά, συνεπώς πληρώνουν 20 λεπτά την κιλοβατώρα.  Το σύνολο των επιδοτήσεων που δόθηκε για τον Φεβρουάριο ήταν 95 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 1,2 δισ. ευρώ που είχε δοθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως η μέση τιμή του ρεύματος διαμορφώθηκε στα 191 ευρώ/ mWh τον Ιανουάριο του 2ο23 ενώ τον Φεβρουάριο κινείται στα 161 ευρώ ανά mWh. Δηλαδή υπάρχει μια πτώση της τάξεως του 15%.

Τη δεύτερη ακριβότερη τιμή ρεύματος στην Ε.Ε. έχει η Ελλάδα σήμερα

Η Ελλάδα έχει σήμερα τη δεύτερη ακριβότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας του https://euenergy.live/.

Συγκεκριμένα, η τιμή ρεύματος σήμερα στη χώρα μας ανήλθε σε 154.96 ευρώ ανά μεγαβατώρα σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως του 18%. Πρωταθλήτρια στην τιμή ρεύματος είναι η Ιταλία με 159, 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως του 20%. Ακολουθούν η Ελβετία με 142, 49 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η Γαλλία  με 134.22 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η Σερβία με 134.94 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η Ισπανία και η Πορτογαλία με 134.13 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η Αυστρία με 132, 53 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η Βουλγαρία με 122, 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ωστόσο την χαμηλότερη τιμή ρεύματος στη ΕΕ έχουν σήμερα μεταξύ άλλων η Σουηδία με 45.03 ευρώ ανά μεγαβατώρα και ακολουθεί η Δανία με 58.80 ευρώ ανά μεγαβατώρα  και η Γερμανία με 61,42 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το φυσικό αέριο και η ενίσχυση στις βιομηχανίες

Η τιμή λιανικής του φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κάτω από το επίπεδο των 10 λεπτών την κιλοβατώρα  τον Μάρτιο, ενώ ενδέχεται να δοθεί και κρατική επιδότηση στις βιομηχανίες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!