Προκηρύχθηκε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ισχύος 550 MW – Στόχος να ολοκληρωθεί ως το 2024

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Προκηρύχθηκε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ισχύος 550 MW - Στόχος να ολοκληρωθεί ως το 2024

Προκηρύχθηκε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ισχύος 550 MW – Στόχος να ολοκληρωθεί ως το 2024

Σημαντικό βήμα κάνει η ΔΕΗ για ενίσχυση του “πράσινου” χαρτοφυλακίου της, καθώς προκήρυξε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό, ισχύος 550 μεγαβάτ, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα.

Ο σχετικός διαγωνισμός προβλέπει προϋπολογισμό προμήθειας εξοπλισμού (εκτός των πάνελ) και εγκατάστασης του πάρκου ύψους 216 εκατ. ευρώ, πλην ΦΠΑ, ενώ προθεσμία υποβολής συμμετοχών τίθεται η 30η Σεπτεμβρίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα πανευρωπαϊκά, το οποίο θα εγκατασταθεί σε έκταση στα πρώην λιγνιτωρυχεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία παρέμειναν στην κυριότητα της επιχείρησης.

Στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι το πάρκο να ολοκληρωθεί έως το 2024, καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη ο χρόνος κατασκευής και ετοιμότητας για ηλέκτρισή του θα είναι 22 μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια της σύμβασης μέχρι και την οριστική παραλαβή του έργου 48 μήνες.

Όπως είχε γράψει το energypress, στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να πωλείται η παραγωγή του φωτοβολταϊκού πάρκου μέσω διμερούς συμβολαίου με αγοραστή τη μητρική ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μόλις στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάπτυξη τεσσάρων φωτοβολταϊκών στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, με συνολική ισχύ 94 MW και προϋπολογισμό 62,5 εκατ. ευρώ.

energypress.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!