Παναγιωτάκης: Υπέρογκες αυξήσεις τιμολογίων και μισθών στελεχών με αναξιοκρατία στη ΔΕΗ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Παναγιωτάκης: Υπέρογκες αυξήσεις τιμολογίων και μισθών στελεχών με αναξιοκρατία στη ΔΕΗ

Παναγιωτάκης: Υπέρογκες αυξήσεις τιμολογίων και μισθών στελεχών με αναξιοκρατία στη ΔΕΗ

Υπέρογκες αυξήσεις σε μισθούς στελεχών, αύξηση των τιμολογίων και αναξιοκρατία στη ΔΕΗ, καταγγέλει ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.

“Είναι τιμή να εργάζεται κάποιος στη ΔΕΗ” είπε σήμερα στο Κόκκινο ο Μανώλης Παναγιωτάκης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Αυγής για τις προκλητικές αυξήσεις σε μισθούς στελεχών της επιχείρησης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ τόνισε ότι ο ίδιος έπαιρνε το μισθό του Διευθυντή, μετά από 45 χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή γύρω στις 60.000 μικτά το χρόνο και αρνήθηκε ν’ αυξήσει το μισθό του, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει τη δυνατότητα αυτή αναγνωρίζοντας την μεγάλη ευθύνη μιας τέτοιας θέσης.

“Αρνήθηκα διότι δεν υπήρχε δυνατότητα να αυξηθούν και οι μισθοί των συνεργατών μου και διότι εν μέσω μνημονίων μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων κατά 30%. Σήμερα λοιπόν, θεωρώ ότι είναι προκλητικό να σχεδιάζονται αυξήσεις μισθών που θα ξεπεράσουν τις 300.000 το χρόνο σε ορισμένες περιπτώσεις” υπογράμμισε ο Μανώλης Παναγιωτάκης, “πόσο μάλλον που έχουν πολλαπλασιαστεί τα στελέχη της ΔΕΗ και υπάρχουν διπλάσιοι Γενικοί Διευθυντές και τριπλάσιοι Διευθυντές απ’ ότι επί των ημερών μου.

Από τους μισθούς τους, επιβαρύνεται κατά 7-8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο η ΔΕΗ. Και δυστυχώς είναι στελέχη από την “αγορά” που προσλαμβάνονται με άλλα κριτήρια και όχι με κριτήριο τις ανάγκες της ΔΕΗ. Παραλληλα αγνοούνται και απαξιώνονται τα στελέχη εντός της ΔΕΗ. Εν ολίγοις, αναξιοκρατία.”

Εξοργιστική, επίσης, είναι η αύξηση των δαπανών για διαφήμιση της ΔΕΗ που όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης έφτασε τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επί προεδρίας του, παρά το γεγονός ότι έγιναν μεγάλες καμπάνιες για την ψηφιοποίηση των πληρωμών. Για την αύξηση των τιμολογίων και την επιβάρυνση των καταναλωτών, στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, τόνισε ότι η ΔΕΗ δεν σέβεται τους ανθρώπους που “παραδοσιακά” την στηρίζουν και χάνει διαρκώς καταναλωτές.

energypress.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!