Ο λιγνίτης στο ενεργειακό μείγμα της χώρας στο 18% – Aπόθεμα 3,5 εκ. τόνοι

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ο λιγνίτης στο ενεργειακό μείγμα της χώρας στο 18% – Aπόθεμα 3,5 εκ. τόνοι

Ο λιγνίτης στο ενεργειακό μείγμα της χώρας στο 18% – Aπόθεμα 3,5 εκ. τόνοι

 

Στους 3, 5 εκ. τόνους βρίσκεται το απόθεμα λιγνίτη που υπάρχει αυτήν την στιγμή στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής, που μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για τους επόμενους 5 μήνες, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και μηχανημάτων ακόμα και σε πλήρη λειτουργία των 6 μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επάρκεια μπορεί να υπάρξει με τον ανάλογο σχεδιασμό, για τους επόμενους 5 μήνες καθώς γίνεται η αναπλήρωση των αποθεμάτων του λιγνίτη ημερησίως, καθώς την δεδομένη στιγμή στο ενεργειακό σύστημα βρίσκονται οι 3 μονάδες του Αγίου Δημητρίου και 1 της Μελίτης στην Δυτική Μακεδονία. Εφόσον υπάρξει απόφαση θα μπορούν να μπουν στο σύστημα συνολικά 7 λιγνιτικές μονάδες 5 του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, 1 της Μελίτης Φλώρινας και μια της Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Ο λιγνίτης στο ενεργειακό μείγμα συμμετέχει σε ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ του 17% με 18% περίπου το τελευταίο διάστημα. Σε δοκιμαστική λειτουργία και ελέγχους η μονάδα 5 Πτολεμαΐδας, που μπορεί να μπει στο σύστημα από το ερχόμενο φθινόπωρο και με πλήρη λειτουργία τέλος του έτους. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μονάδα λιγνιτικής παραγωγής που το κόστος φτάνει στο 1,5 δις και η κατασκευή της ξεκίνησε το 2017.

 

 

 

 

.ertnews.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!