Νέα τιμολόγια ρεύματος: Οι χρεώσεις όλων των παρόχων

Eordaialive Team
6λ ανάγνωσης
Νέα τιμολόγια ρεύματος: Οι χρεώσεις όλων των παρόχων

Αναλυτικοί πίνακες με τα τιμολόγια ρεύματος που ισχύουν από αύριο 1η Νοεμβρίου.

Νέες χρεώσεις ισχύουν από αύριο για τους καταναλωτές ενέργειας. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει αναρτήσει τα τιμολόγια όλων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και πώς αυτά διαμορφώνονται μαζί με τις επιδοτήσεις. Σε ειδικό πεδίο παρέθεσε και τα τιμολόγια που ίσχυσαν για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο προς διευκόλυνση των καταναλωτών για συγκρίσεις.

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες το οικιακό ημερήσιο τιμολόγιο έχει ως εξής:

timologia revmatos noemvriou

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

– Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η επιδότηση θα είναι 238 €/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

– Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση είναι 188 €/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.

– Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 98 €/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

– Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφούμε σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 286 €/MWh.

Η αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.

Οι χρεώσεις στο εμπορικό ημερήσιο τιμολόγιο, όπως αναρτήθηκαν στη ΡΑΕ, έχουν ως εξής:

Για τους εμπορικούς πελάτες το νυχτερινό τιμολόγιο έχει ως εξής:

timologia revmatos noemvriou1

Οι κλίμακες επιδότησης για τις κατηγορίες Εμπορικός Πελάτης – Ημερήσιο Τιμολόγιο και Εμπορικός Πελάτης- Νυχτερινό Τιμολόγιο είναι:

– Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35KVa και κατανάλωση έως τις 2.000KWh, η επιδότηση για τον μήνα Νοέμβριο ανέρχεται στα 200 €/ΜWh.

– Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 50€/MWh.

Η ανάρτηση στο enegycost της ΡΑΕ

Οι καταναλωτές μπορούν εύκολα μέσα από το εργαλείο σύγκρισης τιμών της ΡΑΕ (https://www.energycost.gr/) να αναζητήσουν τις νέες χρεώσεις, να συγκρίνουν τις τιμές και να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν πάροχο ή όχι. Οι δυνατότητες που παρέχει το εργαλείο σύγκρισης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στους καταναλωτές είναι οι εξής:

1. Να αναζητήσουν τα διαθέσιμα ενεργειακά προϊόντα και να ενημερωθούν για τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους.

2. Να ενημερωθούν για το ποιές εταιρείες προσφέρουν ποιά προϊόντα ή υπηρεσίες που χρειάζεται, άρα να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις.

3. Να επιλέξουν ευκολότερα τα ενεργειακά προϊόντα που αρμόζουν στις δικές του ανάγκες.

4. Να συγκρίνουν τα διαθέσιμα ενεργειακά προϊόντα ως προς τα χαρακτηριστικά και το κόστος τους.

5. Να εξοικονομήσουν χρόνο αναζήτησης της πληροφορίας και σύγκρισης προσφορών, λόγω συλλογής των τιμολογιακών δεδομένων Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου σε έναν κοινό χώρο, όπου ο καταναλωτής θα έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα δημοσιευμένα τιμολόγια όλων των προμηθευτών ενέργειας.

6. Να ενημερωθεί για γενικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με προσφορές και πρόσθετες παροχές, που εμπίπτουν στο σκοπό του Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών.

Πώς λειτουργεί

Τα ενεργειακά προϊόντα που βρίσκονται στην εφαρμογή, παρέχονται από τους ίδιους τους Προμηθευτές της ενεργειακής αγοράς

Ο καταναλωτής θα πρέπει αρχικά να μπει στην ιστοσελίδα energycost.gr. και έχει τη δυνατότητα να μπει σε δύο κατηγορίες; Ηλεκτρισμός και Φυσικό αέριο.

Στον ηλεκτρισμό ο καταναλωτής συμπληρώνει βασικά στοιχεία που αφορούν την κατηγορία του τιμολογίου που αναζητά (Οικιακό ή Επαγγελματικό), καθώς και βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της παροχής του (μονοφασική ή τριφασική παροχή). Επιπρόσθετα δίνεται η δυνατότητα για ειδική αναζήτηση προϊόντων που έχει εφαρμογή το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Στο φυσικό αέριο κατά τον ίδιο τρόπο ο καταναλωτής συμπληρώνει βασικά στοιχεία που αφορούν τον τύπο Τροφοδοσίας (Κεντρική, Αυτόνομη, Επαγγελματική), τη χρήση (Θέρμανση, Μαγειρική, Ζεστό Νερό Χρήσης) και το Δίκτυο Διανομής στο οποίο είναι συνδεδεμένος (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Λοιπής Ελλάδας).

Τόσο για τον ηλεκτρισμό, όσο και για το Φυσικό Αέριο, δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης ενεργειακών προϊόντων που αφορούν συνδυασμό και των δύο μορφών ενέργειας.

Ο καταναλωτής, κατά την αναζήτηση, έχει τη δυνατότητα επιλογής των Προμηθευτών που θέλει να δει.

Αναλόγως των στοιχείων που συμπληρώνονται/ επιλέγονται από τον καταναλωτή επιστρέφεται ένα υποσύνολο προϊόντων από το σύνολο των ενεργειακών προϊόντων που είναι καταχωρημένα.

Τα προϊόντα που επιστρέφονται είναι εκείνα τα οποία πληρούν τα κριτήρια που έχει δηλώσει ο καταναλωτής.

Σε περίπτωση που το σύνολο των κριτηρίων του καταναλωτή δεν ικανοποιείται από κανένα προϊόν τότε δεν επιστρέφονται αποτελέσματα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!