Λογαριασμοί ρεύματος Νοεμβρίου: Αύριο οι ανακοινώσεις για τις τιμές – Πώς θα κινηθούν

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Λογαριασμοί ρεύματος Νοεμβρίου: Αύριο οι ανακοινώσεις για τις τιμές – Πώς θα κινηθούν

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 θα ανακοινώσουν οι πάροχοι τις τιμές για τους  λογαριασμούς ρεύματος μηνός Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι πάροχοι πρέπει να ανακοινώνουν κάθε 20 του μήνα τις ανταγωνιστικές χρεώσεις για τον επόμενο.

Οι λογαριασμοί ρεύματος Νοεμβρίου αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένοι έως και 20% σε σχέση με αυτούς του τρέχοντος μήνα, ενώ δεν αποκλείεται οι χρεώσεις να είναι και κάτω από τα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου. Σημειώνεται ότι μεταξύ 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα με 0,67 ανά κιλοβατώρα ήταν τότε το εύρος των τιμών.

Η επιδότηση που είχε δοθεί ήταν στα 0,333 ευρώ ανά κιλοβατώρα και οι τελικές τιμές που πλήρωναν τα νοικοκυριά ήταν μεταξύ 0,149 ευρώ και 0,34 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Μεταξύ 0,149 ευρώ και 0,20 ευρώ ανά κιλοβατώρα ήταν ένα μέσο εύρος τελικών τιμών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην πτωτική πορεία της τιμής του φυσικού αερίου TTF στο ολλανδικό Χρηματιστήριο Ενέργειας αποδίδονται οι μειώσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του φυσικού αερίου σημείωσε σημαντική μείωση της τάξεως του 66% δηλαδή η τιμή έπεσε στα 116,45 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 349,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν από τις 26 Αυγούστου.

Η τελική χρέωση των των καταναλωτών και η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Η τελική χρέωση των καταναλωτών εξαρτάται από το ύψος της επιδότησης που ανακοινώνει και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ωστόσο, όσο χαμηλότερο είναι το ονομαστικό τιμολόγιο κάθε προμηθευτή τόσο φθηνότερη θα είναι η τελική χρέωση των πελατών του.

Επιπλέον η μείωση των ονομαστικών τιμολογίων σημαίνει ότι θα χρειαστεί μικρότερη επιδότηση προκειμένου να συγκρατηθούν σε ανεκτά επίπεδα τα τελικά τιμολόγια.

Επίσης επισημαίνεται πως η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο για τον Οκτώβριο έως χθες ήταν 263,86 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Συγκριτικά τον Σεπτέμβριο ήταν 416,87 ευρώ και τον Αύγουστο 436,53 ευρώ. Η αποκλιμάκωση αποδίδεται αφενός στην αυξημένη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα και αφετέρου στη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!