Κωτσιδης Στέφανος

Λογαριασμοί ρεύματος: Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις και τον Ιούλιο – Πώς διαμορφώνονται τα ποσά

Λογαριασμοί ρεύματος: Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις και τον Ιούλιο – Πώς διαμορφώνονται τα ποσά
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Και τον Ιούλιο θα συνεχιστούν οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όρισε τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Ιούλιο στο επίπεδο του τρέχοντος μήνα (Ιουνίου), δηλαδή σε 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ διατήρησε στα ίδια επίπεδα το τιμολόγιο του Ιουλίου ενώ η πλειονότητα των προμηθευτών προχώρησε σε μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με τον Ιούνιο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Αναλυτικά τον Ιούλιο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η ενίσχυση θα είναι 15 ευρώ /MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 ευρώ /MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον, για τους αγρότες η ενίσχυση ανέρχεται στα 15 ευρώ /MWh.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Ρεύμα: Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του στην Ελλάδα

Πάνω από το επίπεδο των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα εξακολουθεί να βρίσκεται η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας. Όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία της  https://euenergy.live/  η τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται σήμερα στα 110,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα παρόλο που κατέγραψε μια πτώση της τάξεως του 7%.  Σημειώνεται δε πως ο μέσος όρος της τιμής ρεύματος στην Ευρώπη είναι πάνω από 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης