Κωτσιδης Στέφανος

Κομισιόν: “Βάλτε τέλος” στα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση – Τι ζητεί από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Κομισιόν: “Βάλτε τέλος” στα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση – Τι ζητεί από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Να ολοκληρωθούν εντός του 2023 τα προγράμματα ενεργειακής στήριξης ζήτησε η Κομισιόν.

Παράλληλα η Κομισιόν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου παρέχει ποσοτικοποιημένες και διαφοροποιημένες συστάσεις για τη δημοσιονομική πολιτική και ζητεί:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2
  • Τα κράτη- μέλη της ΕΕ  που έχουν επιτύχει τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό τους στόχο με βάση τις εαρινές προβλέψεις του 2023 θα πρέπει να διατηρήσουν μια υγιή δημοσιονομική θέση το 2024. Σημειώνεται δε πως ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί για κάθε χώρα  είναι μέρος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
  • Όλα τα άλλα κράτη- μέλη θα πρέπει να διασφαλίσουν μια συνετή δημοσιονομική πολιτική, κυρίως περιορίζοντας την ονομαστική αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο το 2024.
  • Όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να διατηρήσουν τις εθνικές χρηματοδοτούμενες δημόσιες επενδύσεις και να διασφαλίσουν την αποτελεσματική απορρόφηση των επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του  Ταμείου Ανάκαμψης, και άλλων κονδυλίων της ΕΕ, ιδίως για την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.
  • Όλα τα κράτη- μέλη θα πρέπει να καταργήσουν τα μέτρα ενεργειακής στήριξης που ισχύουν έως το τέλος του 2023.
  • Εάν υπάρξουν νέες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας και είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν μέτρα στήριξης , τότε αυτά θα πρέπει να στοχεύουν στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να είναι δημοσιονομικά ανεκτά και να διατηρούν τα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Για την περίοδο μετά το 2024, τα κράτη μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδιώκουν μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική σταδιακής και βιώσιμης σύσφιξης, σε συνδυασμό με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν σε υψηλότερη βιώσιμη ανάπτυξη, για να επιτύχουν μια συνετή μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική θέση.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.