Γ.Αδαμίδης: Κίνδυνος εκτίναξης της ΟΤΣ από το σβήσιμο της Μεγαλόπολης 3 και 4

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γ.Αδαμίδης: Κίνδυνος εκτίναξης της ΟΤΣ από το σβήσιμο της Μεγαλόπολης 3 και 4
Η ευθύνη αφορά αποκλειστικά το ΥΠΕΝ με δεδομένο ότι γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και μήνες και καθυστερεί την έκδοση νέας ΑΕΠΟ
Η απόρριψη της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το ΣτΕ για τις μονάδες Μεγαλόπολη 3 και Μεγαλόπολη 4 θέτουν σε κίνδυνο την Ασφάλεια Εφοδιασμού της χώρας ενώ θα εκτοξεύσουν την οριακή τιμή του συστήματος (ΟΤΣ) στα ύψη, αφού από σήμερα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Η ευθύνη αφορά αποκλειστικά το ΥΠΕΝ με δεδομένο ότι γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και μήνες και καθυστερεί την έκδοση νέας ΑΕΠΟ.
Αυτό που απαιτείται άμεσα έστω και με πράξη υπουργικού συμβουλίου (ΠΥΣ) είναι η κατάργηση της απαράδεκτης προηγούμενης νομοθετικής ρύθμισης που περιορίζει τη δυναμικότητα της μονάδος Μεγαλόπολη 5 στα 550 MW.
Θυμίζω ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ΑΕΠΟ του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ αφού τόσο η ΓΕΝΟΠ με τα σωματεία-μέλη της όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους Ενεργειακούς Δήμους προσέφυγαν στο ΣτΕ προκειμένου να αποτρέψουν το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Καλείται το Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση έκδοση των σχετικών ΑΕΠΟ.

www.worldenergynews.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!