Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Blue Grid και Molgas εισέρχονται στο χώρο του βιομεθανίου με μια νέα επένδυση

Eurelectric: Οι στόχοι για το 2040 πρέπει να είναι φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστικοί
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σήμερα, ο Ευρωπαϊκός επαγγελματικός φορέας της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζει μια μελέτη-ορόσημο, η οποία υπογραμμίζει τρία σενάρια για την επίτευξη του στόχου κλιματικής ουδετερότητας για την Ευρώπη. Με ορίζοντα το 2030, το 2040 και το 2050, η μελέτη «Decarbonisation Speedways» επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο του καθαρού εξηλεκτρισμού στην επιτάχυνση της πορείας της Ευρώπης προς την κλιματική ουδετερότητα και υπογραμμίζει τις δυνατότητές της στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών. Η επιτυχία της Ευρώπης εξαρτάται, ωστόσο, από κρίσιμους παράγοντες συμπεριλαμβανομένων της μεταρρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της αδειοδότησης, των δικτύων και της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας.

Η δράση για το κλίμα, η ενεργειακή ανεξαρτησία και η επανεκβιομηχάνιση απαιτούν μια φιλόδοξη, αλλά ρεαλιστική και ισορροπημένη στρατηγική αποανθρακοποίησης για την Ευρώπη. Μέχρι το 2050, το 70% της τελικής ζήτησης ενέργειας που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα στις μεταφορές, τα κτίρια και τη βιομηχανία της Ευρώπης πρέπει να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Η μελέτη υπογραμμίζει ότι η καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια είναι η πιο οικονομικά αποδοτική λύση για τον περιορισμό των εκπομπών και τη μείωση της χρήσης ενέργειας χάρη στην ανώτερη ενεργειακή της απόδοση. Οι μεταφορές θα σημειώσουν το μεγαλύτερα οφέλη αποδοτικότητας, με τουλάχιστον 53% μείωση της χρήσης ενέργειας το 2050 σε σύγκριση με το 2015.

Η μελέτη Decarbonisation Speedways υποδεικνύει ότι η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να τριπλασιαστεί μέχρι το 2040, μαζί με μια δεκαπλάσια επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μια σταθερή βάση αμετάβλητης ισχύος για να καλύψει περίπου 4.600 TWh της τελικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2040. Η επίτευξη τέτοιων αριθμών που προκαλούν δέος απαιτεί πολιτικές που θα το επιτρέπουν.

Υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του κλάδου για κλιματική ουδετερότητα, ο Πρόεδρος της Eurelectric και Διευθύνων Σύμβουλος της E.ON, Leonhard Birnbaum, δήλωσε:

«Η Ε.Ε. έχει εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους για το 2030. Η αλλαγή ταχύτητας που θα επιτύχουμε την τρέχουσα δεκαετία θα καθορίσει την επιτυχία μας στην επίτευξη οποιουδήποτε στόχου θέσουμε για το 2040. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθούμε στην επίτευξη προόδου εδώ και τώρα. Αυτό σημαίνει διασφάλιση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης της ηλεκτροπαραγωγής και των υποδομών δικτύου, διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας – και εκσυγχρονισμό των δικτύων μας για την διαχείριση ενός μεγαλύτερου και πολύ πιο σύνθετου συστήματος».

Οι μαζικές επενδύσεις στην ηλεκτροπαραγωγή και τις υποδομές είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση. Με κατάλληλα σχεδιασμένες πολιτικές, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν €175 δισ. ετησίως από την αποφυγή εισαγωγών καυσίμων και να επωφεληθούν από χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας. Η μείωση των εκπομπών και της χρήσης ενέργειας, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανταγωνιστικότητα θα ωφελήσουν επίσης την Ευρώπη και θα μειώσουν το οικονομικό κόστος.

Η ανάγκη για δράση δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Η Eurelectric καλεί τους φορείς χάραξης πολιτικής να θεσπίσουν τους αναγκαίους παράγοντες που θα επιτρέψουν στη βιομηχανία να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα με φιλοδοξία και ρεαλισμό.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...