Διακοπές ρεύματος: Πώς θα λειτουργήσει ο ενεργειακός Τειρεσίας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Διακοπές ρεύματος: Πώς θα λειτουργήσει ο ενεργειακός Τειρεσίας

Διακοπές ρεύματος: Πώς θα λειτουργήσει ο ενεργειακός Τειρεσίας


Πώς θα κόβεται το ρεύμα σε όσους έχουν χρέη και έχουν αλλάξει πάροχο. Πώς θα λειτουργεί ο ενεργειακός Τειρεσίας.

Κανονικά θα συνεχίσουν να αλλάζουν πάροχο ρεύματος οι καταναλωτές που έχουν χρέη, όμως θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για όσους μετακινούνται και δεν εξυπηρετούν οφειλές στον προηγούμενο πάροχο. Στόχος είναι να ενημερώνεται ο νέος πάροχος για προηγούμενα απλήρωτα χρέη και να διακόπτει την ηλεκτροδότηση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε αυτή τη συμφωνία επί τις αρχής για το θέμα με τον ενεργειακό Τειρεσία φαίνεται να έχουν καταλήξει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Η νέα λογική επιτρέπει τις ελεύθερες μετακινήσεις των πελατών από πάροχο σε πάροχο αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα διακοπής ρεύματος για όσους χρωστούν στον προηγούμενο πάροχο.

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας στην οποία συμμετέχει η αγορά, οι σύνδεσμοι, η ΡΑΕ και σύμβουλοι του YΠΕΝ.

Από την πλευρά των προμηθευτών σημειώνεται πως οι επικαιροποιημένες προτάσεις τους θα υποβληθούν άμεσα προς το ΥΠΕΝ, το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα πρέπει το ΥΠΕΝ και η ΡΑΕ να αξιολογήσουν το προτεινόμενο από την αγορά σχέδιο και να καταλήξουν στις επόμενες κινήσεις που θα περιλαμβάνουν εκ νέου τροποποιήσεις στον Κώδικα Προμήθειας.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα οι πάροχοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν την πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον λεγόμενο «ενεργειακό τουρισμό». Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ωστόσο, να ξεπερνούν ήδη το 1 δισ. ευρώ και το νέο σύστημα να επιτρέπει τις μετακινήσεις των καταναλωτών ανεξαρτήτως οφειλών, οι εταιρείες φοβούνται μία νέα έκρηξη των καθυστερήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα υπήρχαν και συζητήσεις από τους εκπροσώπους της αγοράς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα είδος ενεργειακού «Τειρεσία».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!