ΔΕΗ: Περισσότερο ρεύμα από λιγνίτη για να συγκρατηθεί η τιμή

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΔΕΗ: Περισσότερο ρεύμα από λιγνίτη για να συγκρατηθεί η τιμή

ΔΕΗ: Περισσότερο ρεύμα από λιγνίτη για να συγκρατηθεί η τιμή

 

Ενώ η χονδρική τιμή του ρεύματος σημειώνει διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ και αύριο θα είναι 426,9(!) ευρώ ανά κιλοβατώρα, η ΔΕΗ στρέφεται αναγκαστικά στον “περιφρονημένο” λιγνίτη για να μειώσει το μέσο κόστος ΄παραγόμενου ρεύματος και να συγκρατήσει κατά το δυνατόν την άνοδο της τιμής.

Η εταιρεία αύξησε εντυπωσιακά την παραγωγή λιγνιτικών μονάδων της, που επανήλθαν σταδιακά σε λειτουργία όταν άρχισε η “τρελή κούρσα” της τιμή ςτου φυσικού αερίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη κάλυψε τον Φεβρουάριο το 19,83% της συνολικής παραγωγής ρεύματος στη χώρα, από μόλις 7% τον Ιανουάριο.

Η παραγωγή ρεύματος από φυσικό αέριο περιορίστηκε από 55% τον Ιανουάριο σε 47%. Οι ανανεώσιμες πηγές κάλυψαν το 21% της συνολικής παραγωγής, ενώ από υδροηλεκτρικές μονάδες προήλθε το 3% του παραχθέντος ρεύματος.

Η αύξηση της παραγωγής από λιγνίτη συνέβαλε στη συγκράτηση της τιμής, η οποία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχαν επαναλειτουργήσει λιγνιτικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την προηγούμενη εβδομάδα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα ο λιγνίτης από τις χώρες της ΕΕ ως εναλλακτική στο ρωσικό αέριο. «Δεν υπάρχει κανένα ταμπού σ’ αυτή την έκτακτη κατάσταση», είχε πει ο Τιμερμανς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!