Ανακοινώνεται ο «κόφτης» στα κλιματιστικά - Οι λεπτομέρειες και για ιδιώτες

Ανακοινώνεται ο «κόφτης» στα κλιματιστικά – Οι λεπτομέρειες και για ιδιώτες

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΝΕΡΓΙΑ
Ανακοινώνεται ο «κόφτης» στα κλιματιστικά – Οι λεπτομέρειες και για ιδιώτες
Ο πρώτος καύσωνας έκανε ήδη την εμφάνισή του και ενόψει θερμού καλοκαιριού, η κυβέρνηση ανακοινώνει τον περίφημο «κόφτη» στα κλιματιστικά για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το «μοντέλο Ισπανίας», ο «κόφτης» στα κλιματιστικά που εφαρμόζεται στην Ιταλία, έρχεται και στην Ελλάδα, με τις ανακοινώσεις να γίνονται -εκτός απροόπτου- την Πέμπτη. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σύσταση -αρχικά για τα κτίρια του Δημοσίου- σύμφωνα με την οποία η θερμοκρασία των air condition να μην ξεπερνά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια.

Εκτός, όμως, από τις συγκεκριμένες θερμοκρασίες, η «επιχείρηση θερμοστάτης», σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» θα περιέχει και παροχή κινήτρων σε ιδιώτες, αλλά και περιορισμούς στον οδικό φωτισμό.

Πώς θα εφαρμοστεί ο «κόφτης» στα κλιματιστικά

Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης είναι το πώς θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε όλο τον Δημόσιο τομέα η μεγαλύτερη θερμοκρασία. Αυτό, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, θα γίνεται μέσω της μείωσης κατανάλωσης του ρεύματος που θα αποδεικνύουν οι φορείς και έτσι θα τους χορηγείται αυξημένη επιχορήγηση για ρεύμα.

Το ίδιο εξετάζεται και για τα νοικοκυριά, δηλαδή, να δίνεται «μπόνους» επιδότηση ρεύματος σε όσους περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida