Αδαμίδης: H κυβέρνηση να αναθεωρήσει το ΕΣΕΚ διατηρώντας τις τέσσερις σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες

Αδαμίδης: H κυβέρνηση να αναθεωρήσει το ΕΣΕΚ διατηρώντας τις τέσσερις σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες

Περιεχόμενο

Αδαμίδης: H κυβέρνηση να αναθεωρήσει το ΕΣΕΚ διατηρώντας τις τέσσερις σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες

 

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης αναφέρει: “Σταθερή αρνητική πρωτιά της χώρας μας εδώ και μήνες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η απόφαση της κυβέρνησης για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας στα κερδοσκοπικά παιχνίδια των συμφερόντων του φυσικού αερίου, θα επεκτείνει την ενεργειακή φτώχεια και η τιμή των 276 ευρώ ανά μεγαβατώρα το επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι η ακριβότερη.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι πολύ φθηνότερες τιμές σε Γερμανία και Πολωνία οφείλεται στο γεγονός ότι στις παραπάνω χώρες, οι λιγνιτικές Μονάδες δουλεύουν και θα δουλεύουν για πολλά χρόνια ακόμη. Με δεδομένο τα γεωπολιτικά παιχνίδια στον τομέα της ενέργειας την αδυναμία της Ευρώπης να δώσει λύση επιβάλλεται η χώρα μας στα πλαίσια της συμφωνίας του Παρισιού για μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2050 ,να αναθεωρήσει το ΕΣΕΚ διατηρώντας τις τέσσερις σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολη 4 Άγιος Δημήτριος 5 Μελίτη και προφανώς Πτολεμαΐδα 5 στο ενεργειακό μείγμα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τη δίκαιη μετάβαση”.

 

 

 

 

energypress.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !