12.7 C
Πτολεμαΐδα
27 Σεπτεμβρίου 2020Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

Και μάλιστα σε κανάλι δικτυακό της Κοζάνης!!! (Ομηρικό)…

 

Συγγράφει ο Πολιτίδης Χρήστος για το eordaialive.com

 

H αυτογνωσία είναι πολιτική αρετή!

Η αυτοκριτική  πράξη γενναιότητος  και αυτοσεβασμού!!

Όμως, δεν γυρνούν πίσω τα γεγονότα και οι εξελίξεις.

Και ακόμη, όταν οι πράξεις, δεν γίνουν κρίσεις, όταν δεν καταλογιστούν  ευθύνες, είναι αίολη  η καταφυγή στο παρελθόν, στερείται ουσίας, ενώ όταν δεν έχουν ορίζοντα οι κρίσεις, είναι έωλες οι δηλώσεις (οφείλω να επεξηγήσω τις παρεκτροπές μου «μη νωπό, μη φρέσκο, μπαγιάτικο»).

Ας δούμε τι μας είπε ο αγαπητός Δήμαρχος ( που έβαλε την αντιπολίτευση να παρεξηγηθεί, επειδή ο αφελής, εγώ δηλαδή, τον χαρακτήρισα πολιτικά ως “ευμεγέθη άτομο”).

1,7 δις (αυτά τα καταραμένα δις, σαν λέξεις ερωτικής εξομολόγησης προφέρονται.)

Κόπηκαν.

Έγιναν 500 εκατομμύρια που θα μοιραστούν ισόποσα (βέβαια με την famiglia, κανείς ποτέ δεν είναι σίγουρος), εδώ μάλλον υπάρχει ένα μέγα μειδίαμα (Μακεδονομάχοι που είστε;)….

ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ: «έπρεπε να ομιλεί εκείνος ο εξαφανισμένος πολιτικός τυχοδιώκτης του κυρίου Μητσοτάκη, για τον κύριο Μουσουρούλη αναφέρομαι, εξαφανίσθη….. Ως πνεύμα σε λυχνάρι του Αλαντίν. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρώπης».

Το μέγεθος των χρημάτων, των 500 εκατομμυρίων είναι θλιβερό, “να είχαμε να λέγαμε ανοησίες”.

Η περιοχή στερείται τα 2,5 δις που έπεφταν από την ΔΕΗ στις ημέρες προ κρίσης ή το 1,5 δις μετά κρίση, τόσα είναι.

Εμείς συζητάμε για ένα μέρος των 500 εκατομμυρίων, παροχετευμένων μία φορά και χάνουμε 1,5 δις σε χρονική βάση.

Οι κομματικοί γαλάζιοι  περίμεναν πως και πως  αυτά τα ψιχία για να δηλώσουν την ύπαρξης τους, αλλά και να αρχίσουν να στήνουν το δολωματικό τυράκι στην φάκα.

Τον πολιτικό δοσιλογισμό τον διαπερνούν οι εξελίξεις, οι θλιβερές ανύπαρκτες μαριονέτες που θυμούνται ενίοτε το Μακεδονικό και βάζουν πλάτη για την καταστροφή μιας περιοχής  αρνούμενες να χάσουν την καρέκλα τους, αυτή είναι η αρχή του κακού, δεν είναι η “Φαμίλια” αλλά τα υποχείρια της, “έτσι χτίζουν το μέγεθός τους τα πολιτικά παράσιτα του Νομού”, Bουλευταί, Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι συναίνεσαν με την απουσία τους στο Εθνικό έγκλημα του κλεισίματος της ΔΕΗ.

Η σιωπή και η απραξία είναι έγκλημα.

Στον πολιτικό κύκλο οι παρατρεχάμενοι ελεήμονες και οι διαφθορείς τους συναντιούνται στην αρχή, αλλά και στο τέλος της ημέρας που κλείνει αυτός.

Την πολιτική  μοναξιά τους την παροχετεύουν κάνοντας δηλώσεις σε ανύπαρκτα πράγματα.

Κύριε Δήμαρχε, Ψυχοραγεί η περιοχή μας, είμαστε νεκροί οικονομικά και δεν το ξέρουμε….

Επίσης.

Ο Δήμαρχος έθεσε και άλλα πράγματα, τις παράπλευρες δηλαδή απώλειες της περιοχής με την κατάληψη της από την ΔΕΗ. Δείτε την συνέντευξη.

Είναι θέμα που ασφαλώς δεν λύνεται με αποφάσεις χλιαρές του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε φίλοι μου, ομιλεί ο κύριος Παναγιωτάκης ο οποίος εκφράζει με αναντίρρητο τρόπο τον διαχρονικό εμπαιγμό της περιοχής από όλους μα όλους, όσους διετέλεσαν Υπουργοί  Οικονομικών, Ενέργειας, Αγροτικής Παραγωγής σε όλες τις κυβερνήσεις:

 

«Το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, και όχι μόνογια επαναπόδοση εδαφών εξαντλημένων ορυχείων που είχε απαλλοτριώσει η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στις τοπικές κοινωνίες, απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ, στην προχθεσινή συνέντευξή του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

ο Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι: «Τα εδάφη αυτά τα έχει πληρώσει η ΔΕΗ και τα έχει απαλλοτριώσει. Όταν έγινε η μετοχοποίηση της ΔΕΗ για να εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο που ήτανε μέτοχος από τους ιδιώτες που πήραν τις μετοχές της ΔΕΗ, έδωσε αυτές τις εκτάσεις στην επιχείρηση. Όταν ήρθαν λοιπόν οι ιδιώτες και αγοράσανε ξέρανε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ ήταν αυτό, εκείνο, εκείνο και οι εκτάσεις. Το να λέμε τώρα ότι αυτά πρέπει να επαναποδοθούν πίσω είναι σαν να απαλλοτριώνουμε ιδιωτική περιουσία. Ο άλλος έχει μετοχές. Το 48,5% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει σε ιδιώτες και το 51,5% στο κράτος και μάλιστα το 17% στο  ΤΑΙΠΕΔ, άρα δεν μπορεί να ξαναγυρίσουν πίσω σαυτούς τα είχανε ή στο κράτος. Είναι σαν το κράτος να απαλλοτριώνει την περιουσία των μετόχων.

Αυτά ειπώθηκαν την  08/12/2018».

Υστερόγραφον

Κύριοι της αντιπολίτευσης, υπάρχετε;

Το eordaialive θα ασκεί αντιπολίτευση;

Θα σας υποκαθιστούμε διαρκώς;

Καλά, ο κύριος Καραβασίλης είναι ομόκλινος πολιτικά…

Εσείς;

 

 1 σχόλιο

Αντώνης 11 Αυγούστου 2020 at 13:38

Πόσο ανόητος μπορεί να είσαι;

Τα σχόλια έκλεισαν.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!