Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η Εκκλησία έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους από απολύσεις

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η Εκκλησία έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους από απολύσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η Εκκλησία έσωσε ”άθελά της” τους δημοσίους υπαλλήλους από απολύσεις

H ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που πρόκειται να έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, πρόκειται να:-Αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

-Θα κλείνει προς το παρόν το αντίστοιχο «παράθυρο» για το Δημόσιο, κάτι που ωστόσο είχε, προηγουμένως, αφήσει ορθάνοιχτο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προσδιορίζοντας μάλιστα και την, μέσω Πειθαρχικού, διαδικασία.

Τελικώς, η κυβέρνηση, παρότι, όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, το αρχικό σχέδιο του Μαξίμου περιλάμβανε και απολύσεις ανεμβολίαστων δημοσίων υπαλλήλων, έκανε πίσω μπροστά στις αντιδράσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Απόλυση ιερέων

Σύμφωνα, ωστόσο, με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν ήταν τόσο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζόμενων στο Δημόσιο, που οδήγησαν σε οπισθοχώρηση τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν ότι στην περίπτωση που προχωρούσε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σε αυτούς θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι ιερείς, οι οποίοι, ως γνωστόν, αμείβονται από το ελληνικό Δημόσιο και είναι, βεβαίως, δημόσιοι υπάλληλοι.

Κάτι τέτοιο, βεβαίως, θα οδηγούσε σε πογκρόμ απολύσεων ιερέων, καθώς, όπως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενημερώθηκε αρμοδίως από την Αρχιεπισκοπή, το Μέγαρο Μαξίμου, σημαντικό ποσοστό των ιερέων παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μην ανοίξει τέτοιο κεφάλαιο, που θα διερρήγνυε (αναγκαστικά) τις σχέσεις Μαξίμου -Αρχιεπισκοπής ή αλλιώς Πολιτείας -Εκκλησίας.

Και βεβαίως, μετά και τις παροτρύνσεις αρμοδίως, το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, που στηρίζονται στις ψήφους του χριστεπώνυμου πληρώματος, το… πήραν αλλιώς.

Έτσι, η Εκκλησία, άθελά της, έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους, από τις απολύσεις.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!