12.7 C
Πτολεμαΐδα
27 Νοεμβρίου 2020Webex lockdown: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια
ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Webex lockdown: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια

Webex Lockdown: Το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια επανεξετάζουν οι υπεύθυνοι – Προτάσεις για επανέναρξη των μαθημάτων

Σκέψεις να ανοίξουν πιο νωρίς από την λήξη του Lockdown γυμνάσια και λύκεια, κάνουν στην κυβέρνηση αφού πρώτα βέβαια αξιολογήσουν μαζί με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Webex lockdown: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια 5
Η πρόταση έπεσε χθες στο τραπέζι υπό την πίεση και των προβλημάτων στην τηλεκπαίδευση.
Σοβαρά προβλήματα τα οποία συνεχίζονται και σήμερα.

Υπάρχει μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε όλη τη χώρα ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση  σε κατάλληλες υποδομές (υπολογιστές, δίκτυο) ώστε να παρακολουθεί με συνέπεια τα μαθήματα.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στην πλευρά των εκπαιδευτικών που δεν είναι όλοι καταρτισμένοι ή προετοιμασμένοι να κάνουν μάθημα μέσω υπολογιστή αλλά αυτό δεν τίθεται δημόσια από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να μην ανοιχθεί νέο μέτωπο.

Η δε αποχή τους από τις εσωτερικές εκλογές για σε ποσοστό 92% δεν ερμηνεύεται μόνο ως αποδοκιμασία των επιλογών της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ως έλλειψη εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες.

Πως θα κινούνται οι μαθητές

Η δυνατότητα να κινούνται οι μαθητές με βεβαίωση κυκλοφορίας οπως συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού αφήνει ανοικτό το παράθυρο επανέναρξης των μαθημάτων εφόσον οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο. Σπίτι, σχολείο. Σχολείο σπίτι.

Webex lockdown: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια 6
Η εκπαιδευτική κοινότητα (Εκαιδευτικοί και μαθητές) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έδειξε ότι χρησιμοποιεί τη μάσκα με συνέπεια τους δύο μήνες πριν από το Lockdown.

Webex lockdown: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια 7

Υπάρχει δε το εξής ζήτημα. Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων κλείνονται μέχρι το μεσημέρι στο σπίτι για την τηλεκπαίδευση και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το SMS 6 όπως έχει παρατηρηθεί και από τα στοιχεία είναι πολλές ώρες εκτός σπιτιού για διάφορες δραστηριότητες (ποδήλατο, τρέξιμο, αναταλλαγές επισκέψεων σε σπίτια). Συναντιούνται δηλαδή στην ουσία και πάλι με τους συμμαθητές τους, επιστρέφοντας το βράδυ σπίτι που μπορεί δυνητικά να τους περιμένει κάποιο μέλος της οικογένειας που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα.

Αυτοί λοιπόν που προτείνουν την επανέναρξη των μαθημάτων αξιολογούν ότι είναι προτιμότερο οργανωμένα οι έφηβοι να απεγκλωβίζονται για τις ώρες των σχολικών μαθημάτων παρά να βρίσκονται τα πρωινά στο σπίτι με μία προβληματική τηλεκπαίδευση και τα απογεύματα να κινούνται κανονικά σχεδόν παντού.

“Μη το πάθουμε όπως το 2011”

“Θα το πάθουμε με το Webex, όπως το παθε η Διαμαντοπούλου  το 2011 με τα σχολικά βιβλία και τις φωτοτυπίες” ακούστηκε να λέει στους διαδρόμους του υπουργείου στο Μαρούσι έμπειρο στέλεχος που βρίσκεται σε υπεύθυνες θέσεις από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση βέβαια που βαρύνει η αδυναμία στην τηλεκπαίδευση πρέπει για την επιστροφή στις τάξεις να υπάρξει και ο ανάλογος επικοινωνιακός χειρισμός.

Στα αρνητικά της προτάσης λοιπόν που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο να φανεί σαν ένα “μπρος-πίσω” στις αποφάσεις του λαμβάνονται την ώρα μάλιστα που η πίεση και η κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αυξάνεται.

Webex lockdown: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια 8

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr μία πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων για γυμνάσια και λύκεια είναι η 23η Νοεμβρίου. Και πάλι όμως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρακολουθεί με ψυχραιμία ώρα με την ώρα τις εξελίξεις και την κατάλληλη στιγμή θα αξιολογήσει τις όποιες εισηγήσεις.

Βέβαια με 35 νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο από τον κορονοϊό κάθε απόφαση στο εξής θέλει πολύ σκέψη και σύνεση.

 

 

 

 

 

flash.grΦόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τι ισχύει μέχρι τέλους του έτους για τις άδειες των…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1497

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!