Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το εύφλεκτο σκηνικό στα σύνορα του Εβρου – Ο κίνδυνος προβοκάτσιας ελλοχεύει …

Το εύφλεκτο σκηνικό στα σύνορα του Εβρου - Ο κίνδυνος προβοκάτσιας ελλοχεύει ...

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το σκηνικό μέρα νύχτα στην «εμπόλεμη ζώνη», τον χώρο δηλαδή μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού τελωνείου στις Καστανιές, όπου παραμένουν καταυλισμένοι χιλιάδες παράτυποι μετανάστες/πρόσφυγες, αλλά και κατά μήκος του αγκαθωτού φράχτη, τον οποίο προσπαθούν να τρυπήσουν για να περάσουν στην Ελλάδα παραμένει το ίδιο.

Μόνο τα νεύρα τεντώνουν. Οι συγκεντρωμένοι  στην τουρκική πλευρά, εκσφενδονίζουν εναντίον των Ελλήνων φρουρών πέτρες, κομμάτια σίδερα, και καπνογόνα τα οποία μόνο από την τουρκική αστυνομία και τον στρατό θα μπορούσαν να προμηθευτούν και  οι δικοί μας απαντούν με δακρυγόνα, κρότου λάμψης χειροβομβίδες και υδροφόρες που  τους ψεκάζουν με νερό.

Η ένταση είναι μεγάλη  και καθώς κυλούν οι ώρες, οι μέρες, συσσωρεύεται όλο και  περισσότερη εύφλεκτη ύλη. Δεν χρειάζεται παρά ένας σπινθήρας για να προκληθεί ανάφλεξη. Ο κίνδυνος προβοκάτσιας ελλοχεύει και οι γείτονές μας έχουν αποδειχθεί «μανούλες» σε κάτι τέτοια. Τι θα μπορούσε να συμβεί;

Να πέσει σε κάποια από τα καθημερινά «ντου» των  αλλοδαπών ένας πυροβολισμός από το ανεξέλεγκτο πλήθος και να σκοτωθεί ένας  δικός μας αστυνομικός ή στρατιώτης .Έχουν όπλα οι νεαροί μετανάστες/πρόσφυγες; Δεν χρειάζεται να έχουν ούτε να πυροβολήσουν οι ίδιοι αν έχουν.

Ένας σκοτεινός τύπος  των μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να το κάνει άνετα και να χαθεί μέσα στο αλαλάζον  πλήθος έχοντας όμως κάνει την «δουλειά»  και την ζημιά. Τα δεδομένα αλλάζουν αμέσως αφού εντός του ελληνικού εδάφους σκοτώνεται, σε στρατιωτική ζώνη, Έλληνας στρατιώτης ή αστυνομικός, από πυροβολισμό που προήλθε από τουρκικό έδαφος. Ποια θα (πρέπει να) είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς σε μια τέτοιες μορφής παραβίασης των εθνικών της συνόρων και επίθεσης εναντίον του στρατού ή της αστυνομίας της; Θα απαντήσουν οι φρουροί με πραγματικά πυρά και «όποιον πάρει ο χάρος» φέρνοντας τις δυο πλευρές στα πρόθυρα  γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης και επισύροντας  διεθνή κατακραυγή σε περίπτωση  κατά την οποία υπάρξουν  θύματα μεταξύ των μεταναστών;

Μήπως αυτό το τελευταίο θα  (μπορούσε να) ήταν ο στόχος μιας τέτοιας προβοκατόρικής ενέργειας κάποιων κύκλων της απέναντι πλευράς; «Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα είναι τρομακτικό», μου είπε ένας  υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού στο Διδυμότειχο, με τον οποίο μοιράστηκα τις σκέψεις  που πέρασαν από το μυαλό μου παρακολουθώντας μιας από τις καθημερινές αψιμαχίες.

Κανείς δεν θέλει να το  σκέφτεται, όμως ο αξιωματικός παραδέχθηκε πως  έχει προβλεφθεί  και ένα τέτοιο σενάριο με πυλώνες την αποτροπή του κατ αρχήν  και βεβαίως την διαχείριση της κατάστασης εφόσον εξελιχθεί.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida