Τέλη κυκλοφορίας: Ο παράγοντας που δείχνει παράταση για 2023

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Τέλη κυκλοφορίας: Ο παράγοντας που δείχνει παράταση για 2023
Γιατί θεωρείται βέβαιη η παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2023. Το περσινό παράδειγμα.

Κάθε χρόνο ο λόγος που δίνεται παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας είναι διαφορετικός. Πέρσι, μάλιστα, είχε δοθεί περιθώριο δύο ολόκληρων μηνών για να εξοφλήσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ τις υποχρεώσεις τους, λόγω των δυσκολιών και της πρωτοφανούς κατάστασης που είχε δημιουργήσει η πανδημία. Και παρότι, έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την ευκολότερη κα γρηγορότερη εξόφληση της οφειλής, φέτος, η κατάσταση επιβάλλει ίσως περισσότερο από ότι άλλες χρονιές τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.

Η ενεργειακή κρίση έχει φέρει μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις τους πολίτες που προσπαθούν να βάλουν σε «τάξη» τα οικονομικά τους και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η πλατφόρμα για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας έχει ανοίξει μόλις λίγες ημέρες και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε ακόμα για παράταση. Παρότι, σχεδόν προεξοφλείται ότι θα ανακοινωθεί, αυτό θα γίνει τα τελευταία 24ωρα του 2022.

Μέχρι τότε, η προθεσμία λήγει στις 31/12 και μπορείτε να εκτυπώσετε και να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας με τους παρακάτω τρόπους:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας 2023 με Taxisnet

 • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
 • Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
 • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
 • Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
 • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
 • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
 • Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.
 • Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας χωρίς του κωδικούς Taxis της ΑΑΔΕ

Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας 2023 με ΑΦΜ

Εκτός από την πρόσβαση στην πλατφόρμα mycar, μπορείτε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Σε αυτή δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς θα καταχωρήσετε το ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2023.

Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε πατώντας ΕΔΩ και στη συνέχεια να εκτυπώσετε τα τέλη.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Τρεις τρόποι πληρωμής

 • Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
 • Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
 • Μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!