Συρεγγέλα: Έρχονται μέτρα για το δημογραφικό και την οικογένεια

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Συρεγγέλα: Έρχονται μέτρα για το δημογραφικό και την οικογένεια

Συρεγγέλα: Έρχονται μέτρα για το δημογραφικό και την οικογένεια

Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που θα αφορά την διαμόρφωση του χώρου και την υλικοτεχνική αγορά, κρεβατιών για βρέφη, όπως γνωστοποίησε στο Πρώτο Πρόγραμμα η Μαρία Συρεγγέλα αναφερόμενη στο πρόγραμμα για την διαμόρφωση μονάδων φροντίδας και φύλαξης βρεφών.

Όπως είπε οι χώροι φύλαξης βρεφών στον ιδιωτικό τομέα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται “μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου και την υλικοτεχνική υποδομή αγορά δηλαδή κρεβάτια για βρέφη, έναν χώρο για να αλλάζουν…. ότι χρειάζεται ένα μωρό ” και πρόσθεσε ότι θα δοθεί η ενίσχυση αυτή στις επιχειρήσεις προκειμένου να δημιουργήσουν μια μονάδα φροντίδας βρεφών προς τους εργαζόμενους.

Το κόστος για το προσωπικό που θα προσληφθεί για τα πρώτα 3 χρόνια καλύπτεται από το κράτος και μάλιστα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Πολιτεία, έτσι ώστε να δώσουμε μια ώθηση στις επιχειρήσεις για να προχωρήσουν στο άνοιγμα χώρων αυτών φύλαξης βρεφών, σημείωσε και τόνισε ότι ” είναι κάτι που ισχύει και σε άλλες χώρες”.
Υπάρχουν και επιχειρήσεις που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το τι είναι το πρόγραμμα αυτό, “αλλά υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν μπει στην λογική να κάνουν τέτοιου είδους χώρους γιατί συμβαίνει πολύ στο εξωτερικό “, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συρεγγέλα: Έρχονται μέτρα για το δημογραφικό και την οικογένεια
Για τις ” νταντάδες της γειτονιάς”
Επίσης μίλησε και για το ” πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς” .Όπως είπε το πρόγραμμα αυτό έχει προχωρήσει. Είμαστε στην φάση τώρα στο να φτιαχτεί η πλατφόρμα στην οποία μέσα θα μπουν και επιμελητές για να κάνουν την εγγραφή τους και αμέσως μετά οι γονείς. Μετά ξεκινάμε την πιλοτική εφαρμογή και ταυτόχρονα θα γίνουν κάποιες εκπαιδεύσεις των επιμελητών και επιμελητριών σε θέματα πρώτων βοηθειών”.
Με το που θα ανοίξει η πλατφόρμα “θα ξεκινήσουν και οι εκπαιδεύσεις στο ευρύ κοινό” . Γιατί τώρα αυτή τη στιγμή στην πρώτη φάση “θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα μόνο οι απόφοιτοι, απόφοιτες από σχολές που έχουν σχέση με βρεφονηπιοκόμους με σπουδές φροντίδας παιδιού.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συρεγγέλα: Έρχονται μέτρα για το δημογραφικό και την οικογένεια
Θα έρθουν και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Επίσης επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι. Όπως είπε επειδή είναι πανευρωπαϊκό το δημογραφικό πρόβλημα και είχαμε συνάντηση με την αρμόδια επίτροπο Ντουμπράβκα Σουίτσα και τον Πρωθυπουργό, ” είμαστε στην λογική να καταρτίσουμε ένα σχέδιο συγκεκριμένο δράσης που θα αφορά την δημογραφική πολιτική και την οικογένεια και θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορώ να τα πω αυτή τη στιγμή “.
Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ποια μέτρα θα είναι επειδή δεν είναι σίγουρη ακόμη ποια θα είναι αυτά .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...