Συμβολαιογράφοι: Αποφάσισαν αποχή από πλειστηριασμούς

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συμβολαιογράφοι: Αποφάσισαν αποχή από πλειστηριασμούς

Υπέρ της αποχής από τα καθήκοντα τους τάχθηκε σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αποχή από τη σύνταξη συμβολαίων και τη διαδικασία πλειστηριασμών έως τις 26 Ιανουαρίου που έχει προσδιοριστεί η σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης τους, η οποία σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και απέχουν, πέραν της Αθήνας και του Πειραιά και σε πανελλαδική κλίμακα, για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταθέτουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη συνέλευση διευκρινίστηκε ότι οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή ( ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Για τον λόγο αυτό έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις, ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοσίου.

Η απόφαση για την αποχή υπερψηφίστηκε από τους 400 περίπου παρόντες συμβολαιογράφους, ενώ η αντίθετη πρόταση του προέδρου του Συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα έλαβε μόλις επτά ψήφους.

Πηγή πληροφοριών: dikastiko.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!