Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη 10 Μαΐου

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη 10 Μαΐου

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη 10 Μαΐου

 

 

Αντιδρώντας στην ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Π.Φ.Υ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ανακοίνωση στάση εργασίας και κινητοποίηση για την Τρίτη 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι στάση εργασίας έχουν ήδη ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. προκηρύσσει για την Τρίτη 10/5, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Π.Φ.Υ, πανελλαδική στάση εργασίας 11:00-3:00. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Απορρίπτουμε στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και Π.Φ.Υ., με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.